Såvejledning til Jernurt, Verbena Bonariensis 'Vanity'

Såvejledning til Jernurt, Verbena Bonariensis 'Vanity'

Såvejledning til Verbena Bonariensis 'Vanity'

Verbena Bonariensis 'Vanity' er en kompakt og charmerende variant af den populære Kæmpe Verbena. Denne staude er ideel for dem, der ønsker at nyde Verbenaens skønhed uden de store plante højder, der kendetegner dens større slægtninge. 'Vanity' vokser op til 70-80 cm høj og er perfekt til krukker, altaner, eller som en fremtrædende plante i bede.

 

Såvejledning

 1. Forberedelse af frø: De frø, du modtager, er allerede kuldebehandlede for at sikre optimal spiring. Dette betyder, at de er klar til såning uden yderligere forberedelse.

 2. Tidspunkt for såning: Frøene sår du bedst fra februar til april. Såning i denne periode giver planterne en god start før den kommende vækstsæson.

 3. Såning: Så frøene i en såbakke fyldt med en god kvalitets så- og priklejord. Bland frøene med en smule sand for at hjælpe med at sprede dem jævnt. Tryk frøene let ned i jorden for at sikre jordkontakt, men dæk dem ikke helt.

 4. Spireforhold: Placer såbakken et sted, hvor der er lyst og varmt. En vindueskarm indendørs er ideel. Frøene vil typisk begynde at spire inden for et par uger.

 5. Efter spiring: Når spirerne er fremme, flyt bakken til et lidt køligere sted. Dette vil hjælpe med at styrke planterne.

 6. Udpotning: Når planterne er store nok til at håndtere, og har udviklet et par rigtige blade, kan du omplante dem i individuelle potter for at give dem mere plads til at vokse.

 7. Udplantning: Planterne kan plantes ud i haven eller i større krukker efter risikoen for nattefrost er overstået, typisk i maj.

Yderligere pleje

 • Placering: 'Vanity' trives bedst i sol til delvis skygge og foretrækker en veldrænet, frugtbar jord.
 • Vanding: Vand regelmæssigt, især i tørre perioder, men pas på ikke at overvande.
 • Selvsåning: 'Vanity' kan selvså sig, så du kan finde små frøplanter under moderplanten efter en sæson. Disse kan flyttes til andre steder i haven.

Med sin smukke, klokkeformede blomster og kompakte vækstform er Verbena Bonariensis 'Vanity' en fantastisk tilføjelse til enhver have. Denne plante tilbyder ikke kun visuel skønhed, men tiltrækker også sommerfugle og bier, hvilket bidrager til havenes biodiversitet.

  Tilbage til blog