Såvejledning til fingerbøl - digitalis

Såvejledning til fingerbøl - digitalis

fingerbøl - digitalis

Fingerbøl indeholder smukke varianter af den mere almindeligt kendte lilla fingerbøl. Dens blomster tilfører en elegant kontrast i haven og kan være med til at skabe et roligt og stemningsfuldt blomsterbed. Denne plante er ikke hjemmehørende i Danmark men trives godt i det danske klima.

Blomstringstid: Juni til august
Højde: Op til 100-150 cm
Såafstand: 30-45 cm mellem planterne
Standplads: Halvskygge til solrig

Såvejledning

  1. Forbered jorden: Start med at vælge et egnet område i haven. Det bør være et sted, der får en del skygge, da hvid fingerbøl trives bedst i halvskygge.

  2. Såtid: Det er optimalt at så frøene fra slutningen af vinteren til starten af foråret (februar til april), men de kan også sås om efteråret (september til oktober).

  3. Forbered frøene: Frøene kan have gavn af at blive lagt i blød i vand i nogle timer før såning for at fremskynde spiringen.

  4. Så frøene: Så frøene direkte i jorden eller i potter, og dæk dem let med jord. Sørg for, at de har en afstand på 30-45 cm mellem hinanden.

  5. Vanding: Vand forsigtigt og jævnligt, men undgå at jorden bliver vandmættet.

  6. Spiring: Frøene spirer normalt efter 2-4 uger, afhængig af jord- og vejrforhold.

  7. Udplantning: Når planterne er store nok til at håndtere, og frostfaren er ovre, kan de udplantes i deres endelige voksested.

  8. Pasning: Planten kræver ikke særlig meget pasning, men det er en god idé at fjerne de visne blomster for at fremme en ny blomstring.


Fingerbøl kan give en spændende variation i dit blomsterbed og tilfører en elegant og romantisk atmosfære til haven. Planten er flerårig, så du vil kunne nyde dens skønhed i mange år fremover.

Håber denne vejledning er hjælpsom!

 


Tilbage til blog