Februars forberedelser i haven

Februars forberedelser i haven

Februars forberedelser i haven – En guide til blomsterentusiaster

Februar måned, trods sin plads midt i vinterens kølige favn, er en tid fuld af løfter og forberedelser for enhver have- og blomsterentusiast. Selvom haven ligger stille under et tæppe af frost, er dette den perfekte tid til at planlægge og forspire, så du kan sikre dig en blomstrende og farverig have til foråret og sommeren. På biblomst.dk er vi begejstrede for at dele nogle tips og ideer til, hvad du kan gøre i din have i februar, samt hvilke blomster der er ideelle at forspire i denne måned.

Planlægning er nøglen

Februar er den ideelle måned til at lave planer for din have. Tag et kig på din have og forestil dig, hvilke ændringer du gerne vil se i det kommende år. Ønsker du flere farver? Flere planter, der tiltrækker bier og sommerfugle? Eller måske et helt nyt bed? Nu er tiden til at drømme stort og lave en plan.

Rens og vedligehold værktøj

Mens haven hviler, er det også en god ide at give dit haveværktøj lidt ekstra opmærksomhed. En god rengøring og vedligeholdelse af dit værktøj sikrer, at du er klar til sæsonstart, og at dit værktøj holder længere.

Forspiring – Kickstart din have

Forspiring er en fantastisk måde at få en forsmag på havearbejdet, selv når det stadig er koldt udenfor. Ved at forspire indendørs kan du få et forspring på sæsonen og nyde skønheden af dine blomster tidligere end normalt.

Blomster der egner sig til forspiring i februar:

  • Stokroser (Alcea rosea): Disse majestætiske blomster er et fantastisk valg for en tidlig start. De tager lang tid om at udvikle sig, så en tidlig forspiring giver dem et forspring.

  • Løvemund (Antirrhinum majus): Med deres livlige farver og charmerende udseende, er løvemund ideelle til forspiring i februar. De vil bringe en eksplosion af farve til din have eller altan tidligt på sommeren.

  • Petunia: En favorit blandt mange haveejere for deres livlige farver og frodige blomstring. Start dem indendørs i februar for en tidlig og langvarig blomstring.

  • Tomater (Hvis du er til det mere spiselige): Selvom ikke en blomst, er tomater en god kandidat til forspiring i februar. De kræver en lang vækstsæson, og en tidlig start kan sikre en rig høst.

Pleje af forspirerede planter

Når du har forspiret dine planter, er det vigtigt at give dem den rette pleje. Sørg for, at de får nok lys, enten gennem et vindue eller med kunstigt vækstlys. Hold jorden fugtig, men ikke våd, og sørg for en stabil temperatur.

Februar er mere end bare en kold og mørk måned; det er en tid for forberedelse, planlægning og forventningens glæde. Ved at forspire dine blomster nu, kan du sikre dig en farverig og livlig have, når varmere tider kommer. Husk, hver lille indsats nu vil blomstre til smukke resultater i løbet af få måneder. Glæd dig til at se din have vågne til live med de valg, du gør i dag.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.