Årets gang: Juli + 10 slags frø du stadig kan så i denne måned

Årets gang: Juli + 10 slags frø du stadig kan så i denne måned

Juli

Hvad kan man foretage sig i haven i juli

Kære haveentusiaster,

Sommeren er på sit højeste, og haven bugner af liv. Juli måned er en dejlig tid at tilbringe ude blandt blomsterne, og der er mange spændende ting, du kan foretage dig i haven lige nu.

Høstning af frø

Mange blomster er nu i fuld blomst, og nogle af dem begynder allerede at sætte frø. Det er en perfekt tid til at samle frø fra dine yndlingsblomster, så du kan så dem igen til næste år. Frø fra planter som valmuer, kornblomster og morgenfruer kan høstes nu. Husk at lade frøene tørre grundigt, før du opbevarer dem i papirposer eller små glasbeholdere et tørt sted.

Såning af blomsterfrø

Selvom vi er midt i sommeren, er det stadig muligt at så visse blomsterfrø. Mange af de blomsterfrø, du finder på biblomst.dk, kan stadig sås i juli. Her er ti eksempler:

  1. Blodkløver (Trifolium incarnatum): En smuk, rødblomstret kløver, der tiltrækker bier og andre bestøvere. Den kan sås fra april til juli og er en fantastisk plante for biodiversiteten.

  2. Honningurt (Phacelia tanacetifolia): Denne plante er yderst populær blandt bier og andre insekter. Den kan sås fra april til august og giver en dejlig, lilla blomst.

  3. Kornblomst (Centaurea cyanus): En klassisk engblomst med smukke blå blomster, der kan sås fra april til september. Kornblomsten er hjemmehørende i Danmark og yderst vigtig for vores vilde insekter.

  4. Hjulkrone (Borago officinalis): Også kendt som borage, denne blomst tiltrækker bier og andre bestøvere. Den kan sås fra april til juli og er kendt for sine smukke, blå blomster.

  5. Morgenfrue (Calendula officinalis): Denne farverige blomst er nem at dyrke og kan sås direkte i jorden fra april til juli. Morgenfrue tiltrækker nyttige insekter og er også spiselig.

  6. Røllike (Achillea millefolium): En flerårig plante med skærmblomster, som er elsket af mange insekter. Den kan sås fra maj til juli.

  7. Kamille (Matricaria chamomilla): Denne beroligende urt kan sås fra maj til juli og bruges ofte i te. Den tiltrækker også bier og andre bestøvere.

  8. Kællingetand (Lotus corniculatus): En hjemmehørende plante i Danmark, som kan sås fra april til juli. Den er fantastisk til at tiltrække sommerfugle og bier.

  9. Stolt kavaler (Cosmos bipinnatus): Disse yndefulde blomster kan sås fra maj til juli og blomstrer hele sommeren. De tiltrækker en række bestøvere.

  10. Engblanding: En blanding af forskellige hjemmehørende blomsterarter, som kan sås fra april til juli. Denne blanding er perfekt til at skabe et farverigt og insektvenligt område i haven.

Pleje af blomster

I juli er det vigtigt at holde øje med, at dine blomster får nok vand, især i perioder med tørke. Vand dine blomster tidligt om morgenen eller sent om aftenen for at minimere fordampning. Fjern visne blomsterhoveder regelmæssigt for at fremme ny blomstring og forhindre planterne i at bruge energi på at sætte frø for tidligt.

Planlægning af næste sæson

Selvom sommeren stadig er i fuld gang, kan du allerede nu begynde at tænke på efterårssåning. Overvej at forberede bedene til efterårsblomster som asters og krysantemum, der kan give farve til haven, når sommerblomsterne er på retur.

Kompostering

Juli er også en god tid til at tjekke din kompostbunke. Varmen hjælper med at nedbryde materialet hurtigere, så sørg for at vende komposten regelmæssigt for at sikre, at alt nedbrydes jævnt.

Vi håber, at disse tips hjælper dig med at få mest muligt ud af din have i juli. Husk at nyde de smukke blomster og den frodige natur, mens du arbejder i haven.

God fornøjelse og glædelig havearbejde!

Med venlige hilsner, 
Lone & Nikolaj
Biblomst.dk

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.