Såvejledning til Akeleje "Crimson Star" (Aquilegia caerulea)

Såvejledning til Akeleje "Crimson Star" (Aquilegia caerulea)

Såvejledning til Akeleje "Crimson Star" (Aquilegia caerulea)

Akelejen er en klassisk skønhed i den danske have, kendt for sine elegante, klokkeformede blomster. "Crimson Star" varianten er især imponerende med sine dybrøde blomster, der kontrasterer smukt mod de grønne blade.

Forberedelse:

  1. Valg af såtidspunkt: Akeleje frø kan sås både forår og efterår, men for bedste resultat anbefales det at så dem tidligt på foråret.
  2. Jordvalg: Vælg en veldrænet jordblanding. Akelejer trives bedst i en jord, der er rig, men ikke for tung.

Såning:

  1. Forberedelse af frø: Akeleje frø kan have en bedre spireevne, hvis de udsættes for en kuldeperiode først. Læg frøene i en plastikpose og opbevar dem i køleskabet i ca. 2-4 uger før såning.
  2. Sådybde: Så frøene i en dybde af omkring 0,5 cm.
  3. Vanding: Vand let efter såning, og sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke våd, indtil frøene spirer.

Placering: Akelejer trives i både sol og halvskygge, men for at få den mest intense blomsterfarve fra "Crimson Star" varianten, anbefales en placering med masser af sollys.

Pasning efter spiring:

  1. Udtynding: Når planterne har fået 2-3 rigtige blade, kan de udtyndes, så de har 30-45 cm mellemrum.
  2. Vanding: Vandes regelmæssigt, men undgå overvanding.

Overvintring: Akelejen er en flerårig plante og kan klare sig gennem en dansk vinter. For at beskytte unge planter i deres første vinter, kan man dække jorden omkring dem med et tykt lag løv eller kompost. Dette beskytter rødderne mod de skarpeste frostgrader.

Afslutning: Akeleje "Crimson Star" er en imponerende tilføjelse til enhver have med sine prægtige røde blomster. Med den rette pleje og opmærksomhed vil denne plante belønne dig med en spektakulær blomstring år efter år.

Tilbage til blog