Såvejledning til Alpin forglemmigej pink (Myosotis alpestri)

Såvejledning til Alpin forglemmigej pink (Myosotis alpestri)

Såvejledning til Alpin forglemmigej pink (Myosotis alpestri) i Danmark:

Alpin forglemmigej, kendt for sine sarte lyserøde blomster, er en yndling i mange danske haver. Denne alpine skønhed trives bedst i veldrænet jord og kan være en fryd for øjet, især i foråret. At så denne plante kræver lidt forberedelse, men med den rette omsorg kan den give dig en rig belønning med sine smukke blomster.

Såvejledning:

  1. Tidspunkt: Det er bedst at så Myosotis alpestri enten tidligt på foråret (marts-april) eller i sensommeren/foråret (august-september) i Danmark. Ved forårssåning vil du typisk se blomstring det følgende år.

  2. Forbered jorden: Vælg en placering med veldrænet jord, gerne i halvskygge. Jorden bør være let og porøs. Grav jorden godt igennem og fjern store sten og ukrudt.

  3. Såning: Så frøene overfladisk, da de har brug for lys for at spire. Pres dem let ned i jorden med bagsiden af en rive.

  4. Vanding: Hold jorden fugtig, men undgå overvanding. Myosotis alpestri foretrækker jord, der er konstant fugtig, men ikke våd.

  5. Beskyttelse: Overvej at dække såbedet med en finmasket net for at beskytte mod fugle eller andre skadedyr.

Tips til trivsel:

  • Beskæring: Efter den første blomstring kan det være en god idé at beskære planten let for at opmuntre til en anden blomstringsperiode.

  • Jordkvalitet: Selvom Alpin forglemmigej kan tåle en bred vifte af jordtyper, vil den trives bedst i en rig, veldrænet jord med en neutral til let sur pH-værdi.

  • Beskyttelse mod frost: Selvom planten er forholdsvis hårdfør, kan det være en god idé at give den lidt beskyttelse mod kraftig frost ved at dække den med granris eller halm i de koldeste måneder.

Håber det hjælper, og held og lykke med din såning af Alpin forglemmigej pink!

Husk at tænke miljøvenligt i din havepleje og understøtte den lokale biodiversitet.

 

Tilbage til blog