Gigantisk Lilla Valmue (Papaver somniferum "The Giant")

Gigantisk Lilla Valmue (Papaver somniferum "The Giant")

Såvejledning for Gigantisk Lilla Valmue (Papaver somniferum "The Giant")

Den gigantiske lilla valmue, også kendt som Papaver somniferum "The Giant", er en imponerende blomst, der kan tilføre en dramatisk og farverig akcent til enhver have. Denne sort er ikke hjemmehørende i Danmark, men den trives godt i det danske klima. Den er kendt for sine store, dybt lilla blomster og kan blive et ægte blikfang i din have.

Planten i det danske klima

Papaver somniferum er en etårig blomst i det danske klima. Det betyder, at den vil vokse, blomstre og sætte frø inden for et enkelt vækstsæson.

Såning

 1. Tidspunkt: Så dine valmuefrø tidligt på foråret, så snart jorden kan bearbejdes. Dette er typisk fra marts til april i Danmark.

 2. Jordforberedelse: Vælg en solrig placering med veldrænet jord. Løsn jorden med en hakke eller rive for at sikre god jordkontakt for frøene.

 3. Såning: Spred frøene jævnt over jordoverfladen. Du kan blande frøene med sand for at opnå en mere jævn fordeling. Dæk dem let med jord – ikke mere end et par millimeter, da de behøver lys for at spire.

 4. Vanding: Vand jorden forsigtigt, så frøene ikke skylles væk. Sørg for at holde jorden fugtig, men ikke våd, indtil frøene spirer.

 5. Spiretid: Frøene vil normalt spire inden for 10-20 dage afhængig af temperaturen og fugtigheden.

 6. Udtynding: Når dine planter er nogle få centimeter høje, skal du tynde dem ud, så der er ca. 30-40 cm mellem hver plante. Dette giver dem plads til at vokse og udvikle sig fuldt ud.

Pleje

 • Vanding: Vand regelmæssigt, især i tørre perioder, men pas på ikke at overvande.
 • Næring: Valmuer kræver minimal gødning. For meget gødning kan fremme bladudviklingen på bekostning af blomstringen.
 • Sygdomme og skadedyr: Hold øje med skadedyr og sygdomme, og håndter eventuelle problemer hurtigt og skånsomt.

Bemærkninger

 • Denne plante er ikke giftig, men dens frø er brugt i historien til fremstilling af opium. Det er dog ulovligt at fremstille opium fra valmuer i Danmark.
 • Valmuen har ingen kendte spiselige eller medicinske anvendelser i dagens Danmark.

 

Køb og levering

Husk, at du kan købe dine frø direkte fra vores online shop, og vi accepterer betaling via MobilePay. Porto koster kun 15 kr.

Denne såvejledning skulle gøre det nemt for dig at nyde disse smukke og dramatiske blomster i din have. Held og lykke med din såning!

Tilbage til blog