Såvejledning til Kæmpe guldfingerbøl (Digitalis ferruginea)

Såvejledning til Kæmpe guldfingerbøl (Digitalis ferruginea)

Kæmpe guldfingerbøl (Digitalis ferruginea)

Den rustfarvede fingerbøl er en høj og elegant plante, der kan give et vildt og naturligt præg til din have. Dens høje blomsterspir med gulbrune blomster er en fin detalje i et staudebed og passer godt sammen med mange andre planter.

Blomstringstid: Juni til august
Højde: Op til 120-150 cm
Såafstand: 30-40 cm mellem planterne
Standplads: Sol til halvskygge

Såvejledning

  1. Forbered jorden: Vælg et egnet område i haven. Rustfarvet fingerbøl trives godt i veldrænet jord og kan tolerere både sol og halvskygge.

  2. Såtid: Det er bedst at så frøene tidligt på foråret (marts til april) eller senere på sommeren (august til september).

  3. Så frøene: Så frøene direkte i det udvalgte område eller i startpotter, hvis du foretrækker at starte dem indendørs. Frøene skal kun dækkes let med jord.

  4. Vanding: Giv et jævnt lag vand, så jorden er fugtig, men ikke våd.

  5. Spiring: Du kan forvente, at frøene vil spire inden for 2-3 uger, alt efter forholdene.

  6. Udplantning: Når planterne er vokset til og ikke længere er i fare for nattefrost, kan de transplanteres til deres endelige placering i haven.

  7. Pasning: Generelt kræver denne plante ikke meget pasning. Undgå at gøde for meget, da dette kan føre til en mindre robust plante med færre blomster.


Rustfarvet fingerbøl er en robust og nem plante at have i haven, og den passer godt ind i det danske klima. Den bliver ofte besøgt af bier og andre bestøvere, hvilket gør den til en god tilføjelse i en biodiversitetshave.

Håber, denne vejledning vil være til hjælp for dig!

Tilbage til blog