Såvejledning til Kinesisk fingerbøl - rehmannia angulata (Chinese Foxglove)

Såvejledning til Kinesisk fingerbøl - rehmannia angulata (Chinese Foxglove)

Såvejledning til Rehmannia Angulata (Chinese Foxglove)

Beskrivelse af Rehmannia Angulata (Chinese Foxglove): Rehmannia angulata, også kendt som Chinese Foxglove, er en betagende staude, der er indfødt til Kina. Den præsenterer sig med smukke, tragtformede blomster i nuancer af dyb pink til lilla og blomstrer fra forår til tidlig sommer. Den kan blive op til 50 cm høj og tilbyder en eksotisk æstetik med sine mørkegrønne blade og lyse blomster. Selvom Rehmannia angulata oprindeligt stammer fra et andet klima, kan den trives i danske haver under de rette betingelser. Danmarks tempererede klima betyder dog, at planten skal beskyttes mod strenge vinterforhold, og det anbefales at dyrke den i potter eller at give den vinterbeskyttelse i det åbne bed.

 

Såvejledning:

  1. Forberedelse: Vælg en jordblanding med god dræning. Sørg for at have drænhuller i bunden af potten, hvis du vælger at dyrke planten i en container.
  2. For såning: Begynd forspiring indendørs i februar til marts. Brug en god spirejord, og så frøene let på overfladen. Frøene bør ikke dækkes helt med jord, da de har brug for lys for at spire.
  3. Lys og temperatur: Placér potten på et lyst sted ved en temperatur på omkring 20°C.
  4. Vanding: Hold jorden fugtig, men ikke vandmættet. Undgå at jorden tørrer helt ud.
  5. Spiring: Frøene vil typisk spire efter 2-4 uger. Når planterne har 2 ægte blade, kan de prikles ud i individuelle potter.
  6. Udplantning: Når truslen for frost er ovre (typisk i maj), kan de unge planter plantes ud i haven. Vælg et lyst sted, beskyttet mod stærk eftermiddagssol.
  7. Pleje i haven: Vælg en placering med godt drænende jord. Vær opmærksom på vanding i tørre perioder, og beskyt planten mod stærke vinterforhold ved at dække den med en vinterdækning eller granris.

Tips:

  • Overvej at dyrke Rehmannia angulata i en stor krukke, da det giver mulighed for nemt at flytte den til beskyttede områder under strenge vinterforhold.
  • Hvis du bor i et område af Danmark med mildere vintre, kan du overveje at dyrke den direkte i bedet med tilstrækkelig vinterbeskyttelse.

Vi håber, at denne guide hjælper dig med succesfuldt at dyrke og nyde skønheden af Rehmannia angulata i din have!

Tilbage til blog