Såvejledning til Løvemund (Antirrhinum majus)

Såvejledning til Løvemund (Antirrhinum majus)

Såvejledning til Løvemund (Antirrhinum majus)

Løvemund er en populær og farverig blomst, som mange kender fra traditionelle danske haver. Dens karakteristiske blomster, der minder om en løves mund, kan ses i en mangfoldighed af farver, lige fra dyb rød til sart rosa og hvid. Denne plante er ikke blot smuk at se på, men også særdeles elsket af bier og sommerfugle.

Såvejledning:

  1. Forberedelse: Start med at forberede en veldrænet jordblanding i potter eller bakker. Løvemund trives bedst i en frugtbar, men veldrænet jord.

  2. Såning: Så frøene let på jordens overflade. Da Løvemund-frø er små og har brug for lys for at spire, skal de ikke dækkes til med jord.

  3. Spiring: Placer potterne eller bakkerne et lyst sted, men undgå direkte sollys. Hold jorden fugtig, men ikke våd. Frøene spirer bedst ved en temperatur på ca. 18-20°C.

  4. Udplantning: Når planterne har dannet 2-3 rigtige blade, kan de pottes om i større potter eller plantes direkte ud i haven. Husk at hærde planterne af, inden du planter dem ud. Dette gøres ved gradvist at vænne dem til udendørstemperaturen over en uges tid.

  5. Placering i haven: Løvemund trives bedst på en solrig til let skygget placering i haven.

Løvemund mix. i mange farver

Tips til trivsel:

  • Vanding: Vand regelmæssigt, men sørg for at undgå overvanding. Jorden bør være fugtig, men ikke soggy.
  • Gødning: Giv dem en let gødning en gang i foråret for at støtte blomstringen.
  • Beskæring: Fjern visne blomster regelmæssigt for at fremme en længere blomstringsperiode.
  • Vinterpleje: Løvemund er en flerårig plante i mildere klimaer, men i Danmark kan den opfattes som en etårig. For at bevare den over vinteren kan du dække planten let med halm eller blade.

Med den rette pleje og opmærksomhed kan Løvemund blive en sand juvel i din have, der vender tilbage år efter år med sin strålende blomstring.

Tilbage til blog