Såvejledning til Moskus Katost (Malva moschata)

Såvejledning til Moskus Katost (Malva moschata)

Moskus Katost (Malva moschata)

Moskus Katost er en charmerende staude, der kan pryde enhver have med sine sarte blomster, typisk i nuancer af hvid til lyserød. Planten bliver omkring 60-90 cm høj, og dens blade er dybt opdelte. Moskus Katost trives bedst i sol til let skygge og i godt drænet jord. Den er hårdfør og tåler det danske klima godt.

Såvejledning:

  1. Forberedelse: Start med at vælge et solrigt til let skyggefuldt område i din have med godt drænet jord. Moskus Katost trives bedst i jorde, der ikke er for tørre.

  2. Forudspiring (valgfrit): For en tidligere blomstring kan Moskus Katost-frø forspires indendørs 6-8 uger før den sidste forventede frost. Så frøene i potter eller bakker med god såjord. Hold jorden fugtig, men ikke våd.

  3. Direkte såning: Frøene kan sås direkte udendørs i foråret, når faren for frost er ovre, eller om efteråret. Så frøene overfladisk, da de har brug for lys for at spire. Derfor skal frøene kun trykkes let ned i jorden uden at dække dem.

  4. Spiretid: Moskus Katost frø spire typisk indenfor 14-21 dage ved en jordtemperatur på omkring 15-20°C.

  5. Udplantning: Hvis du har forspiret planterne indendørs, skal de udplantes i haven, når faren for frost er ovre. Sørg for at hærde planterne af i en uge, før de plantes ud. Dette gøres ved gradvist at øge mængden af direkte sollys og udendørs temperatur, som planterne udsættes for.

  6. Pleje: Vand regelmæssigt, men undgå overvanding. Moskus Katost foretrækker en jævnt fugtig jord, men ikke for våd. Det anbefales at fjerne visne blomster for at fremme en fortsat blomstring.

Ekstra tips:

  • Moskus Katost kan selv-så sig, hvis frøene får lov at modne på planten.
  • Planterne tiltrækker sommerfugle og bier, så de er en fremragende tilføjelse til en biodiversitet-venlig have.


Håber denne vejledning hjælper dig med at få succes

Tilbage til blog