Såvejledning til Nellikerod 'Lady Stratheden'

Såvejledning til Nellikerod 'Lady Stratheden'

Såvejledning for Nellikerod 'Lady Stratheden' (Geum 'Lady Stratheden')

Generelle oplysninger: Nellikerod 'Lady Stratheden', med det videnskabelige navn Geum 'Lady Stratheden', er en populær staude, der er kendt for sine skinnende guld-gule blomster. Oprindeligt fra Europa, har denne plante fundet vej til mange haver verden over på grund af sin bemærkelsesværdige skønhed og evne til at tiltrække bier og sommerfugle. Den foretrækker moderat vand, veldrænet jord og trives bedst i både fuld sol og delvis skygge. Når den først er etableret, kræver Nellikerod 'Lady Stratheden' minimal vedligeholdelse og vil fortsætte med at blomstre år efter år.

Såning:

  1. Forbered jorden: Vælg et område med veldrænet jord. Bland gerne jorden med kompost eller en anden form for organisk materiale for at forbedre dens struktur og næringsindhold.
  2. Dybde: Frøene skal sås i en dybde på ca. 1-2 cm.
  3. Afstand: Når du sår frøene, skal du sørge for at efterlade en afstand på ca. 30 cm mellem dem, så hver plante har plads til at vokse.
  4. Vanding: Vand jorden let efter såning. Hold jorden fugtig, men ikke mættet, indtil frøene spirer.

Pleje efter spiring:

  1. Udtynding: Når planterne er vokset til en højde af 5-10 cm, kan du tynde dem ud, så de har en afstand på 40-45 cm mellem hver plante.
  2. Vanding: Nellikerod 'Lady Stratheden' foretrækker jævnlig vanding, men sørg for, at jorden aldrig bliver for våd, da dette kan forårsage rodrot.
  3. Gødning: I vækstsæsonen kan du fodre dine planter en gang om måneden med en balanceret flydende gødning.

Beskæring og vedligeholdelse:

  1. Fjern visne blomster: For at fremme en fortsat blomstring og forhindre selv-såning, bør du fjerne visne blomster regelmæssigt.
  2. Beskæring: Efter blomstring kan du beskære planten for at bevare dens form og opmuntre til ny vækst.

Med korrekt pleje vil Nellikerod 'Lady Stratheden' berige din have med sine strålende blomster fra det sene forår til det tidlige sommer. Det er uden tvivl en værdifuld tilføjelse til enhver have!

Tilbage til blog