Opiumsvalmue

Opiumsvalmue

Særligt for vores produkt Opiumsvalmue (1.200 frø) gælder det, at frøene ikke er stratificeret. 

Hvad betyder det så, stratificeret?
Naturen er så smart indrettet, at når en valmue strøer sine frø omkring sig, så vil den gerne være sikker på at frøene ikke spirer med det samme. Det er fordi frøene bliver smidt om efteråret, og gav de sig til at spire, så ville de blive udsat for frost i løbet af efteråret, hvor de er helt små. Det vil de ikke kunne klare og de vil dø som små spirer.

Derfor "mærker" frøet efter. Det vil ikke begynde at spire, før end det har fået en omgang længerevarende frost. Frøet vil med andre ord sikre sig, at vinteren er ovre, så det er sikkert at spire.

Derfor skal disse frø sås i efteråret, hvis du vil lade naturens frost påvirke frøet, så det spirer i foråret. Alternativt, kan man "snyde" lidt ved at lægge frøene på frys i et par måneder.

De frø vi sælger på biblomst.dk har alle været udsat for frost, UNDTAGET denne ene opiumsvalmue.

Derfor skal du selv lægge den på køl, eller simpelthen vente til efteråret med at så dem ude.

Vil du gerne vide mere om, hvordan du bedst sår små frø (som valmuefrø er), når de er blevet stratificeret/kuldebehandlet? Så kan du kigge her i bloggen om at så små frø. 

Vi håber denne vejledning er til at forstå. Har du forslag til rettelser eller tilføjelser, så tager vi gerne imod. Vi kvitterer med en gratis pakke frø, sammen med din næste bestilling.

Tilbage til blog