Såvejledning til Rød salvie - Salvia splendens

Såvejledning til Rød salvie - Salvia splendens

Såvejledning til Rød Salvie (Salvia splendens)


Rød Salvie, også kendt som Salvia splendens, er en imponerende og dekorativ plante, som fanger øjet med sine lyse røde blomsterspirer. Oprindeligt fra Brasilien, er denne staudende eller flerårige plante blevet en populær tilføjelse til mange danske haver og blomsterbede takket være dens dramatiske farve og oprejste vækstform.

Såvejledning:

  1. Tidspunkt: Start med at så Rød Salvie indendørs omkring 8-10 uger før den sidste forventede frost. I Danmark betyder det typisk i februar til marts.

  2. Forberedelse: Vælg en såjord af god kvalitet. Fyld små potter eller bakker med jorden og fugt den let.

  3. Såning: Placer frøene på jordens overflade og tryk dem let ned. De skal ikke dækkes med jord, da de behøver lys for at spire.

  4. Placering: Stil potterne på et lyst sted, men ikke i direkte sollys. En temperatur på omkring 18-21°C er ideel for spiring.

  5. Udplantning: Når faren for frost er ovre, og planterne har mindst to ægte blade, kan de plantes udendørs. Vælg et solrigt sted med veldrænet jord.

Tips til trivsel:

  • Vanding: Rød Salvie foretrækker regelmæssig vanding, men undgå at overvande, da planten ikke kan lide at stå i vand.
  • Beskæring: For at fremme en busket vækst og flere blomster, kan du nippe toppen af unge planter.
  • Gødning: Brug en allround gødning en gang om måneden for at sikre en sund vækst og rigelig blomstring.
  • Overvintring: I køligere klimaer som Danmark kan det være en god idé at overveje at dyrke Rød Salvie som en årlig, eller du kan tage stiklinger og overvintre dem indendørs.

Med den rette pleje og opmærksomhed vil Rød Salvie blive en bemærkelsesværdig tilføjelse til din have, der tiltrækker både øjet og en mangfoldighed af pollinerende insekter.

 

Tilbage til blog