Såvejledning for Hvid Ridderspore - Delphinium consolida

Såvejledning for Hvid Ridderspore - Delphinium consolida

Såvejledning for Hvid Ridderspore (Delphinium consolida)

Forberedelse

 1. Vælg et solrigt til delvist skygget sted i din have, hvor dine riddersporer vil få mindst 6 timers sollys om dagen. Disse planter trives i et miljø med masser af lys, men kan også klare sig i let skygge.
 2. Sørg for god jorddræning. Riddersporer foretrækker en veldrænet, humusrig jord. Hvis din havejord er tung og leret, kan du forbedre dræningen ved at blande kompost eller sand i plantehullet.

Såning

 1. Tidspunkt: Det er bedst at så frøene direkte i haven tidligt på foråret, efter den sidste frost, eller sent på efteråret, så de kan overvintre og spire næste forår. Riddersporer kan også forspires indendørs 4-6 uger før den sidste frost, hvis du ønsker en tidligere blomstring.
 2. Såning: Så frøene overfladisk, da de har brug for lys til at spire. Dæk dem let med et tyndt lag jord eller kompost. Vand jorden forsigtigt for at holde den fugtig, men ikke våd.
 3. Afstand: Sørg for at plante frø eller frøplanter med en afstand på ca. 30-45 cm mellem hver plante. Dette giver hver plante tilstrækkelig plads til at vokse og udvikle sig.

Pleje efter spiring

 1. Vanding: Vand dine riddersporer regelmæssigt, så jorden forbliver fugtig, især i tørre perioder. Undgå dog at overvande, da det kan føre til rodrot.
 2. Gødning: Når planterne er etablerede, kan du tilføje en langsomt frigivende, balanceret gødning for at fremme vækst og blomstring.
 3. Støtte: Høje sorter af ridderspore kan have brug for støtte for at undgå, at de knækker i stærk vind. Brug plantestøtter eller bambuspæle til at holde dem oprejst.
 4. Sygdomsforebyggelse: Hold øje med tegn på sygdomme eller skadedyrsangreb. God luftcirkulation omkring planterne og korrekt vanding kan hjælpe med at forebygge mange almindelige problemer.

Blomstring og efterpleje

 • Blomstring: Forvent blomstring fra tidlig til midt på sommeren. Når blomsterne begynder at falme, kan du klippe dem af for at fremme en anden blomstring.
 • Efter sæsonen: Når planten visner tilbage om efteråret, klip den ned til jordniveau. Hvis du har sået riddersporer sent på året, kan de overvintre i jorden og blomstre det følgende år.

Ved at følge disse trin kan du nyde de smukke, hvide blomster af Hvid Ridderspore (Delphinium consolida) i din have. Disse planter vil ikke kun tilføje skønhed til dit udendørs rum, men også tiltrække bestøvere som bier og sommerfugle, hvilket bidrager til biodiversiteten i din have.

Tilbage til blog