Såvejledning for 'Sunspot' Solsikker (dværg)

Såvejledning for 'Sunspot' Solsikker (dværg)

Dværg-Solsikken 'Sunspot'

Dværg-solsikken 'Sunspot' er en lavvoksende variant af den traditionelle solsikke. Den når en højde på ca. 40-60 cm og har store, iøjnefaldende gule blomster med en mørk midte. Denne plante er ideel til mindre haver eller som krukkeplante og tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle.

Såvejledning for 'Sunspot' Solsikker

Forberedelse

 1. Valg af Frø: Sørg for at købe friske 'Sunspot' solsikkefrø fra en pålidelig kilde.

Såning

 1. Tidspunkt: Så 'Sunspot' frøene direkte i haven efter den sidste frost, typisk i foråret.
 2. Jordforberedelse: Vælg et solrigt sted med veldrænet jord. Solsikker er ikke særligt krævende med hensyn til jordkvalitet, men en næringsrig jord vil fremme bedre vækst.
 3. Sådybde og Afstand: Så frøene ca. 2,5 cm dybe med en afstand på 30-45 cm mellem hver plante. Dette giver hver plante nok plads til at udvikle sig.
 4. Vanding efter Såning: Vand jorden grundigt efter såning. Jorden skal være fugtig, men ikke vandmættet.

Efter Såning

 1. Spiring: Frøene bør spire inden for 7-14 dage, afhængigt af jordtemperaturen og andre vækstbetingelser.
 2. Pleje under Vækst: Hold jorden fugtig, især i tørre perioder. Vanding er særligt vigtig i vækstfasen for at sikre en god etablering af planten.
 3. Udtynding: Hvis planterne spirer meget tæt, kan det være nødvendigt at udtynde dem for at give plads til ordentlig vækst.

Pleje

 1. Vanding: Vær særlig opmærksom på vanding i tørre perioder. Solsikker foretrækker jævn vanding, men det er vigtigt at undgå overvanding.
 2. Gødning: En let anvendelse af en universalgødning kan fremme sund vækst og rigelig blomstring.
 3. Støtte: Selvom 'Sunspot' er en dværgvariant, kan det være en god idé at støtte planten, hvis den vokser i et særligt vindfuldt område.

Blomstring og Efterpleje

 • Blomstringstid: Du kan forvente at se blomster fra midten af sommeren.
 • Efter Blomstring: Når blomsterne er visnet, kan du enten lade dem stå for at tiltrække fugle med frøene eller klippe dem ned.
Tilbage til blog