Såvejledning til Dahlia pinnata 'Bloody Mary Dwarf'

Såvejledning til Dahlia pinnata 'Bloody Mary Dwarf'

Dahlia pinnata 'Bloody Mary Dwarf' er en attraktiv dværgsort, der tilbyder dybe røde blomster fra det sene forår til efteråret. Denne såvejledning vil hjælpe dig med at dyrke 'Bloody Mary Dwarf'

Dyrkning af Dahlia pinnata 'Bloody Mary Dwarf' fra frø kan være en givende proces, som giver dig mulighed for at opleve hele vækstcyklussen fra start til slut. Selvom dahlier ofte formeres fra knolde, kan dyrkning fra frø være en sjov udfordring og en økonomisk måde at tilføje disse smukke planter til din have på. Her er en detaljeret vejledning til, hvordan du sår og plejer dine Dahlia pinnata 'Bloody Mary Dwarf' fra frø.

Forberedelse

 • Såtidspunkt: Start frøene indendørs ca. 6-8 uger før den sidste forventede frost. Dette giver planterne et forspring og sikrer en tidligere blomstring.
 • Jord og beholdere: Brug små potter eller frøbakker fyldt med en let og veldrænet startblanding. Sørg for, at beholdere har drænhuller.

Såning

 1. Forbered jorden: Fugt jordblandingen let, før du sår frøene. Jorden skal være fugtig, men ikke våd.
 2. Så frøene: Så 2-3 frø per potte. Dæk frøene let med jord, ikke mere end 0,5 cm dybt, da dahliefrø kræver en smule lys for at spire.
 3. Placering og temperatur: Placer potterne et varmt sted med en temperatur på ca. 20-22°C. Brug gerne en varmemåtte til at opretholde en konstant temperatur.
 4. Lys: Sørg for, at de såede frø får masser af lys. Placer dem nær et solrigt vindue eller under kunstigt vækstlys for at fremme en sund vækst.

Pleje efter spiring

 • Udtynding: Når frøplanterne er store nok til at håndtere, og har udviklet et sæt ægte blade, tynd dem ud, så der kun er én plante per potte.
 • Vanding: Hold jorden fugtig, men undgå overvanding. Vand fra bunden for at fremme dyb rodvækst og forhindre skimmel på bladene.
 • Omplantning: Når frøplanterne er stærke nok, og al fare for frost er overstået, kan de plantes ud i haven. Akklimatisér planterne til udendørs forhold ved gradvist at udsætte dem for udendørs temperaturer over en periode på en uge.

Udplantning

 • Placering: Vælg et sted i fuld sol med veldrænet, frugtbar jord. 'Bloody Mary Dwarf' trives i sollys og vil producere flere blomster, hvis den får masser af lys.
 • Plantning: Plant frøplanterne med en afstand på ca. 30-40 cm mellem hver plante. Dette giver dem plads til at vokse og sikrer god luftcirkulation.
 • Vanding og pleje: Vand regelmæssigt, især i tørre perioder. En let gødning hver 4-6 uge kan fremme vækst og blomstring.

Vedligeholdelse

 • Støtte: Afhængigt af din have og vindforhold, kan det være nødvendigt at støtte planterne for at forhindre, at de knækker.
 • Beskæring: Fjern visne blomster regelmæssigt for at fremme kontinuerlig blomstring.

Ved at følge disse trin kan du nyde de smukke, dybrøde blomster af Dahlia pinnata 'Bloody Mary Dwarf' i din have. Fra frø til blomst er processen både sjov og belønnende, og giver dig mulighed for at opleve den fulde skønhed og tilfredsstillelse ved at dyrke dine egne blomster.

Tilbage til blog