Såvejledning til dværgløvemund -Antirrhinum majus nanum 'Trumpet Serenade'

Såvejledning til dværgløvemund -Antirrhinum majus nanum 'Trumpet Serenade'

At så Antirrhinum majus nanum 'Trumpet Serenade', eller dværgløvemund, kan være en givende oplevelse, der tilføjer farve og liv til din have eller altan. Følg denne trin-for-trin såvejledning for at få succes med at dyrke denne charmerende plante.

Forberedelse

Tidspunkt: Løvemund kan forspires indendørs ca. 8-10 uger før den sidste forventede frost, for tidlig blomstring. Alternativt kan frøene sås direkte udendørs, når faren for frost er overstået, typisk i det tidlige forår.

Jord: Vælg en veldrænet, frugtbar jord med god luftighed. Hvis du forspirer indendørs, er en almindelig pottejord blandet med perlite eller vermiculite velegnet.

Beholder: Til forspiring brug små potter eller bakker med frøstarter mix. Sørg for god dræning.

Såning

  1. Indendørs forspiring: Så frøene let på overfladen af den fugtede jordblanding. Frøene har brug for lys for at spire, så dæk dem ikke med jord, eller dæk kun meget let med et fint lag jord eller vermiculite. Hold jorden fugtig, men ikke våd.

  2. Direkte såning udendørs: Når du sår direkte i haven, vælg et solrigt sted og sprede frøene sparsomt på jordoverfladen. Tryk dem let ned, men dæk ikke frøene, da de behøver lys til at spire.

Pleje

  • Lys: Hvis du forspirer indendørs, placér de såede bakker eller potter på et lyst sted, men undgå direkte sollys, indtil spiringen sker. Anvend eventuelt vækstlys.

  • Vanding: Vand forsigtigt for at holde jorden jævnt fugtig. Brug en forstøverflaske for at undgå at forstyrre de fine frø.

  • Udtynding: Når frøplanterne er store nok til at håndtere, tynd dem ud eller plant dem om med en afstand på 15-20 cm mellem hver plante for at give plads til vækst.

  • Udplantning: Efter den sidste frost, og når planterne er stærke nok, kan du omplante dem til deres endelige voksested i haven eller i større krukker.

Efterfølgende Pleje

  • Vanding: Løvemund foretrækker jævn fugtighed, men undgå overvanding og lad jorden tørre let ud mellem vandinger.

  • Gødning: En let anvendelse af en balanceret, langsomt frigivende gødning kan fremme vækst og blomstring.

  • Døde blomster: Fjern regelmæssigt visne blomster for at opmuntre til gentagen blomstring gennem sæsonen.

Ved at følge disse trin vil du kunne nyde de smukke blomster fra Antirrhinum majus nanum 'Trumpet Serenade' og tilføje en livlig farvepalette til din have eller altan.

Tilbage til blog