Såvejledning til 'Golden West' Californisk Valmue

Såvejledning til 'Golden West' Californisk Valmue

For at dyrke Eschscholzia californica 'Golden West', den gyldne californiske valmue, kan du følge denne enkle såvejledning. Denne vejledning er tilpasset til haveentusiaster på alle niveauer og vil hjælpe dig med at få succes med at dyrke denne smukke og solrige blomst i din have.

Valg af Sted

'Golden West' trives i fuld sol og kræver veldrænet jord. Vælg et sted i din have, hvor planterne kan nyde direkte sollys det meste af dagen. Denne plante er ideel for xeriskapning eller rock gardens, takket være dens tørketolerance.

Jordforberedelse

Arbejd jorden godt igennem for at sikre god dræning. Hvis din jord er tung eller leret, overvej at blande sand eller organisk materiale i for at forbedre dræningen. 'Golden West' foretrækker en let og ikke for næringsrig jord.

Såning

  • Direkte såning: Eschscholzia californica 'Golden West' sår bedst direkte i haven. Frøene er fine, så spred dem forsigtigt over jordoverfladen og dæk dem med et meget tyndt lag jord – ikke mere end 1-2 mm. En alternativ metode er blot at presse frøene ned i jorden uden at dække dem, da de kræver noget lys for at spire.
  • Tidspunkt: Det bedste tidspunkt at så på er i det tidlige forår, efter den sidste frost, eller i efteråret, hvor de vil ligge over vinteren og spire næste forår.
  • Vanding: Efter såning, vand forsigtigt for at holde jorden fugtig, men ikke våd. 'Golden West' tåler tørke, men spirer bedst med en jævn fugtighed i jorden.

Pleje efter Spiring

  • Udtynding: Når frøplanterne er store nok til at håndtere, tynd dem ud, så der er ca. 15-30 cm mellem hver plante. Dette giver hver plante plads til at vokse og udvikle sig fuldt ud.
  • Vanding: Vær tilbageholdende med vanding, da 'Golden West' foretrækker tørre forhold. Vand kun, når jorden er tør.
  • Gødning: Undgå overgødning, da planten trives i magre jorde og for meget gødning kan reducere blomstringen.

Blomstring og Efterpleje

  • Blomstring: Forvent blomstring fra det sene forår til sommer. I nogle tilfælde kan blomstringen fortsætte ind i det tidlige efterår, afhængigt af klimaet.
  • Selvsåning: Efter blomstringen producerer 'Golden West' frø, der kan falde til jorden og selv-så sig for blomstring næste år. Du kan også indsamle frøene for at kontrollere spredningen eller dele med venner.

Ved at følge denne enkle såvejledning, kan du nyde den strålende skønhed af Eschscholzia californica 'Golden West' i din have. Denne plante vil ikke blot tilføre farve og liv til dit udendørs rum, men også tiltrække bestøvere og bidrage til biodiversiteten i dit lokale økosystem.

Tilbage til blog