Såvejledning til Gul Pæonvalmue - Papaver 'Double Yellow Peony'

Såvejledning til Gul Pæonvalmue - Papaver 'Double Yellow Peony'

Papaver 'Double Yellow Peony' er en et-årig plante, der imponerer med sine store, dobbelte, gule blomster, som minder om pæonblomster. Denne plante er ideel for dem, der ønsker at tilføje et strejf af lys og farve til deres have, samtidig med at de støtter lokal biodiversitet ved at tiltrække bestøvere som bier.

Her kan du købe den gule pæonvalmue

Før du sår

 • Valg af sted: Vælg et sted i haven, der modtager fuld sol, da dette fremmer den bedste blomstring.
 • Jordforberedelse: Sørg for, at jorden er veldrænet. Arbejd jorden igennem for at løsne den, fjern sten og andet affald, og tilføj gerne lidt kompost for at forbedre jordens struktur og næringsindhold.

Såning

 1. Tidspunkt: Så frøene direkte i haven, når risikoen for frost er helt overstået, typisk fra midten af april til maj i Danmark.
 2. Hvordan man sår:
  • Spred frøene jævnt over det forberedte område.
  • Dæk frøene let med et tyndt lag jord, ikke mere end 1-2 mm, da de har brug for sollys for at spire.
  • Væd jorden forsigtigt med en vandkande forsynet med en bruser for at undgå at forstyrre de lette frø.

Efter spiring

 • Udtynding: Når planterne er store nok til at håndtere, typisk når de har et par ægte blade, tynd dem ud, så der er ca. 30 cm mellem hver plante. Dette giver plads til at de kan vokse og udvikle sig fuldt ud.
 • Vanding: Væn planterne til regelmæssig, men moderat vanding. Jorden skal holdes fugtig, men ikke våd, for at fremme sund vækst og undgå rodrot.

Pleje under vækstsæsonen

 • Lugning: Hold området omkring dine planter fri for ukrudt for at minimere konkurrence om næringsstoffer og vand.
 • Støtte: Selvom 'Double Yellow Peony' normalt ikke kræver støtte, kan høje planter eller planter i meget vindudsatte områder have gavn af en let støtte for at forhindre, at stænglerne knækker.

Efter blomstring

 • Efter blomstringen vil planten producere frøkapsler. Hvis du ønsker at indsamle frøene til næste år, lad kapslerne modne på planten, indtil de begynder at åbne sig, og høst dem derefter forsigtigt.

Papaver 'Double Yellow Peony' tilbyder en unik mulighed for at bringe liv og farve til din have, samtidig med at du støtter bestøvere. Ved at følge disse trin, kan du nyde den strålende skønhed af disse gule pæonvalmuer og bidrage til en sund og blomstrende have. Husk på, at som en et-årig plante vil 'Double Yellow Peony' fuldende sin livscyklus inden for et år, men den kan genopstå gennem selv-såning under de rette forhold, hvilket bringer glæde år efter år.

Her kan du købe den gule pæonvalmue 

Tilbage til blog