Såvejledning til Indianermynte - Monarda Didyma 'Panorama'

Såvejledning til Indianermynte - Monarda Didyma 'Panorama'

Såvejledning til Monarda Didyma 'Panorama'

Monarda Didyma 'Panorama', også kendt som Bierurt eller Indianermynte, er en skøn og farverig staude, der er kendt for sin spektakulære blomstring og dens tiltrækning af pollinerende insekter som bier og sommerfugle. 'Panorama' er bemærkelsesværdig for sine levende og varierede blomsterfarver, der kan spænde fra rødt til rosa, lilla og hvidt.

 

Såvejledning

  1. Forberedelse af frø: Monarda frø behøver ingen særlig forbehandling før såning. De er klar til at blive sået, som de er.

  2. Tidspunkt for såning: Det bedste tidspunkt at så Monarda Didyma 'Panorama' er fra slutningen af vinteren til det tidlige forår. Dette giver planterne tid til at etablere sig før den varme sommerperiode.

  3. Såning: Så frøene i bakker eller potter med en god kvalitets så- og priklejord. Frøene bør sås overfladisk, da de har brug for lys for at spire.

  4. Spireforhold: Hold jorden jævnt fugtig og placer bakkerne eller potterne et sted med god belysning og en stabil temperatur. Spiring kan tage mellem 10-40 dage afhængigt af forholdene.

  5. Efter spiring: Når spirene er store nok til at håndtere, kan de omplantes i individuelle potter. Dette giver dem mere plads til at vokse.

  6. Udplantning: Plant de unge Monarda planter ud i haven, når risikoen for nattefrost er overstået. De trives bedst i sol til delvis skygge og i en jord, der er rig og veldrænet.

Yderligere pleje

  • Vanding: Vand regelmæssigt, men undgå at jorden bliver for våd, da Monarda kan være følsom over for rodrot.
  • Gødning: En let gødning tidligt på sæsonen kan fremme væksten og blomstringen.
  • Beskæring: Beskær gamle blomster for at fremme ny blomstring og for at holde planten sund.

Monarda Didyma 'Panorama' er en fantastisk tilføjelse til enhver have med sin prangende blomstring og evne til at tiltrække sommerfugle og bier. Den er ideel til blomsterbede, som kantplante eller i vilde haveområder. Med sin duft og farve er den en sikker vinder for enhver haveentusiast.

Tilbage til blog