Såvejledning til Kraveløs californisk valmue

Såvejledning til Kraveløs californisk valmue

Kraveløs californisk valmue er en robust og attraktiv plante, der er kendt for sine smukke blomster i gule og orange nuancer. Denne plante er ideel til at tilføje farve til haven og tiltrække bestøvere, som bier og sommerfugle. Selvom den kan opføre sig som en etårig i køligere klimaer, kan den også optræde som en flerårig i varmere områder, hvilket gør den til en fleksibel tilføjelse til din have.

Her kan du købe Kraveløs Californisk Valmue

Vælg det rette sted

 • Lys: Vælg et sted, der modtager fuld sol. Eschscholzia caespitosa trives bedst i direkte sollys.
 • Jord: Sørg for, at jorden er veldrænet. Denne plante kan trives i næringsfattig jord og er tørketolerant.

Såning

 1. Tidspunkt: Så frøene direkte i haven tidligt på foråret, så snart risikoen for frost er overstået.
 2. Forberedelse af jorden: Løsn jorden let og fjern store sten eller ukrudt. Der er ikke behov for at tilføje gødning, da planten trives i næringsfattig jord.
 3. Såning af frø: Spred frøene jævnt over det valgte område og dæk dem let med jord. Frøene behøver ikke at blive plantet dybt; et tyndt lag jord er tilstrækkeligt, da de har brug for lys for at spire.
 4. Vanding: Vand området forsigtigt efter såning for at fugte jorden. Hold jorden fugtig, men ikke våd, indtil frøene spirer.

Pleje efter spiring

 • Udtynding: Når spirerne er nogle centimeter høje, tynd dem ud, så der er omkring 15-30 cm mellem hver plante. Dette giver hver plante plads til at vokse og udvikle sig.
 • Vanding: Eschscholzia caespitosa er tørketolerant, men regelmæssig vanding kan fremme en bedre blomstring, især i tørre perioder. Undgå dog overvanding.
 • Lugning: Hold området omkring planterne frit for ukrudt for at reducere konkurrence om næringsstoffer og vand.

Blomstring og vedligeholdelse

 • Blomstring: Forvent blomstring fra det tidlige forår til sommeren. I nogle tilfælde kan blomstringen fortsætte ind i efteråret, hvis vejret tillader det.
 • Selvsåning: Efter blomstringen vil planten producere frø, som kan falde til jorden og selvså for fremtidige generationer af blomster. Du kan lade nogle af frøkapslerne sidde for at fremme naturlig selvsåning.

Kraveløs californisk valmue er en fremragende plante for haveejere, der ønsker at tilføje farve og liv til deres have med minimal indsats. Med dens tilpasningsevne og skønhed er den en værdifuld tilføjelse til enhver have, der støtter biodiversitet og skønhed. Ved at følge disse enkle trin kan du nyde disse smukke blomster gennem foråret og sommeren, og måske endda opleve glæden ved at se dem genopstå år efter år.

.                 Her kan du købe Kraveløs Californisk Valmue

Tilbage til blog