Såvejledning til Solhat 'Ruby Star'

Såvejledning til Solhat 'Ruby Star'

At så og dyrke Solhat 'Ruby Star' (Echinacea purpurea 'Ruby Star') kan være en givende oplevelse, da denne staude tilfører farve og liv til haven samt understøtter biodiversitet. Her følger en detaljeret såvejledning, som er let at følge for haveentusiaster på alle niveauer.

Echinacea purpurea 'Ruby Star' er en robust og smuk staude, der blomstrer med iøjnefaldende, rubinrøde blomster. Denne plante er ikke kun en fryd for øjet; den tiltrækker også bestøvere som bier og sommerfugle. 'Ruby Star' trives i det danske klima og er kendt for sin lette vedligeholdelse og lange blomstringsperiode.

Det skal du bruge

 • Echinacea purpurea 'Ruby Star' frø
 • Kvalitetspottejord eller såjord
 • Såbakker eller potter
 • Vandkande med fin tud eller en sprøjteflaske
 • Placering med fuld sol til delvis skygge

Fremgangsmåde

 1. Forbered jorden: 'Ruby Star' foretrækker en veldrænet, frugtbar jord. Forbered et solrigt til delvist skyggefuldt sted i haven eller fyld dine potter med kvalitetsjord. Hvis du arbejder med tung jord, forbedr dræningen ved at blande i sand eller organisk materiale.

 2. Tidspunkt for såning: Frøene kan sås direkte i haven fra det tidlige forår til midten af sommeren. For tidligere blomstring næste år, start frøene indendørs ca. 8-10 uger før den sidste forventede frost.

 3. Så frøene: Så frøene overfladisk, da de kræver lys for at spire. Dæk dem let med et tyndt lag jord eller pres dem forsigtigt ned i jorden uden at dække dem helt. Vand jorden forsigtigt med en fin tåge for at undgå at forstyrre frøene.

 4. Spireforhold: Hold jorden fugtig, men ikke våd. Frøene spirer bedst ved en temperatur på 20-22°C. Forvent spiring inden for 10-20 dage, afhængigt af temperatur og lysforhold.

 5. Udplantning: Når frøplanterne er store nok til at håndtere, og al risiko for frost er forbi, plant dem ud i haven. Sørg for at plante dem med en afstand på 30-40 cm, så de har plads til at vokse.

 6. Vanding og pleje: Vanding er vigtig i de tidlige vækststadier. Når planterne er etableret, er 'Ruby Star' tørketolerant og kræver minimal pleje. Tilføj et lag mulch for at hjælpe med at holde på fugtigheden og undertrykke ukrudt.

 7. Gødning: I vækstsæsonen kan du tilføre langsomtvirkende organisk gødning for at fremme sund vækst og rigelig blomstring.

 8. Blomstring: Forvent blomstring fra det tidlige til det sene sommer og fortsæt ind i efteråret. Fjern visne blomster for at opmuntre til yderligere blomstring.

Echinacea purpurea 'Ruby Star' er en forholdsvis vedligeholdelsesfri plante, når først den er etableret. Dens evne til at tiltrække bestøvere gør den til en vigtig del af enhver biodivers have. Ved at følge disse enkle trin kan du nyde de smukke blomster og bidrage positivt til dit lokale økosystem.

Tilbage til blog