Såvejledning til Solsikker - halvhøj farvemix - helianthus annuus

Såvejledning til Solsikker - halvhøj farvemix - helianthus annuus

Såvejledning til Solsikker

Indledning: Solsikker, med deres gyldne kronblade og høje statur, er en af de mest elskede sommerblomster. De bringer ikke blot farve og højde til haven, men tiltrækker også bier og sommerfugle, som understøtter biodiversiteten.

Såtidspunkt: Så solsikkefrø i foråret, når risikoen for nattefrost er overstået. Dette er typisk fra midten af april til starten af maj i Danmark.

Såmetode:

  1. Forbered jorden: Vælg et solrigt sted i haven med veldrænet jord. Løsn jorden og fjern ukrudt, så frøene får de bedste vækstbetingelser.

  2. Så frøene: Så frøene direkte i jorden, hvor du ønsker, at dine solsikker skal vokse. Solsikkefrø skal plantes omkring 2,5 cm dybt og med en afstand på ca. 30 cm mellem hvert frø, så planterne får plads til at udvikle sig.

  3. Vanding: Vand jorden forsigtigt efter såning. Hold jorden jævnt fugtig, men ikke våd, indtil frøene spirer. Dette tager normalt 7-14 dage.

Pleje under vækst:

  1. Vanding: Når solsikkerne begynder at vokse, skal de vandes regelmæssigt, især i tørre perioder. Vand ved roden for at undgå at fugte bladene og blomsterne.

  2. Støtte: Høje solsikkesorter kan have brug for støtte for at undgå, at de knækker i stærk vind. Brug bambusstokke eller lignende til at give dem støtte.

  3. Fjernelse af ukrudt: Hold området omkring solsikkerne fri for ukrudt for at minimere konkurrencen om næringsstoffer og vand.

  4. Næringsstoffer: Solsikker har gavn af en balanceret gødning, især når de begynder at sætte knopper.

Blomstring: Solsikker begynder normalt at blomstre fra midten af sommeren og fortsætter ind i det tidlige efterår. De producerer store, iøjnefaldende blomster, der kan blive op til 25 cm i diameter.

Nyd dine solsikker i haven, hvor de tilføjer højde, farve og liv. De er også fantastiske som snitblomster og kan bringe et stykke af sommeren ind i hjemmet. Husk at lade nogle af blomsterne stå, så de kan sætte frø og selv-så til næste år, eller tiltrække fugle, som elsker solsikkefrø.

 

Tilbage til blog