Såvejledning til Stokrose MINI Dobbelt "Queeny Purple" (Alcea rosea)

Såvejledning til Stokrose MINI Dobbelt "Queeny Purple" (Alcea rosea)

Såvejledning til Stokrose MINI Dobbelt "Queeny Purple" (Alcea rosea)

Om Planten

Stokrose MINI Dobbelt "Queeny Purple" er en charmerende variation af den klassiske stokrose (Alcea rosea), som er kendt for sine smukke, dobbelte blomster i en dyb lilla farve. Denne sort er særlig bemærkelsesværdig for sin mere kompakte vækst, hvilket gør den ideel til mindre haver eller som en del af en farverig blomsterbedskant. Stokrosen er en flerårig plante i det danske klima, hvilket betyder, at den kan glæde år efter år, når den er etableret.

Såvejledning

Tidspunkt for såning: For at opnå blomstring i det følgende år, er det bedst at så stokroser indendørs fra midt vinter til tidligt forår, eller direkte udendørs fra slutningen af foråret til midten af sommeren.

Forberedelse af jord: Vælg en placering, der modtager fuld sol til delvis skygge. Stokrosen foretrækker en veldrænet, frugtbar jord. Forbered sengen ved at løsne jorden og bland gerne lidt kompost i, for at forbedre næringsindholdet.

Såning indendørs: Så frøene i potter eller bakker fyldt med en god kvalitet så- og priklejord. Dæk let frøene med jord, da de kræver lys for at spire. Hold jorden fugtig, men ikke våd. Placér dem på et varmt og lyst sted. Frøene bør spire inden for 14-21 dage.

Såning udendørs: Når risikoen for frost er overstået, kan frøene sås direkte på voksestedet. Så dem tyndt og dæk let med jord. Når frøplanterne er store nok til at håndtere, tynd dem ud, så der er ca. 45-60 cm mellem hver plante, afhængigt af sortens endelige størrelse.

Pleje: Vanding bør ske ved jordens basis for at undgå våde blade og blomster, som kan føre til sygdomme. Stokroser kan have tendens til at få rust, så hold øje med bladene og fjern eventuelle syge blade, hvis nødvendigt. Støt høje sorter med plantestøtter for at forhindre, at de knækker i vinden.

Blomstring: "Queeny Purple" vil typisk blomstre i sit andet vækstår efter såning, og giver en overdådig visning af dyb lilla, dobbelte blomster, der kan tiltrække bestøvere som bier og sommerfugle til haven.

Yderligere Information

Stokrosen "Queeny Purple" er ikke kun en fryd for øjet, men den bidrager også til biodiversiteten i din have ved at tiltrække pollinatorer. Denne sort, med sin mere kompakte størrelse, er særligt velegnet til små haver eller som en del af en blandet blomsterbed, hvor dens imponerende blomster kan skabe et smukt blikfang.

At dyrke Stokrose MINI Dobbelt "Queeny Purple" fra frø kan være en givende oplevelse, da det giver mulighed for at observere hele plantens livscyklus fra spire til fuld blomst. Ved at følge ovenstående råd, kan du nyde skønheden og charmen ved denne særlige stokrose i din egen have.

Tilbage til blog