Studenternellike 'Scarlet Beauty' (Dianthus Barbatus)

Studenternellike 'Scarlet Beauty' (Dianthus Barbatus)

Såvejledning til Studenternellike 'Scarlet Beauty' (Dianthus Barbatus)

Studenternellike 'Scarlet Beauty', også kendt som Dianthus Barbatus, er en betagende blomst, som er kendt for sine levende skarlagensrøde blomster. Denne plante er ikke hjemmehørende i Danmark, men trives godt i det danske klima. Den tiltrækker en række insekter, herunder sommerfugle, hvilket gør den til et fremragende valg for din have, hvis du ønsker at støtte biodiversiteten.

Såvejledning

 1. Valg af Tidspunkt: Det bedste tidspunkt at så studenternellike 'Scarlet Beauty' på er fra marts til maj. De kan også sås om efteråret for tidligere blomstring det følgende år.

 2. Forbered Jordbunden: Vælg et solrigt sted med veldrænet jord. Grav jorden godt igennem og fjern ukrudt og store sten. Tilføj gerne noget kompost eller organisk materiale for at forbedre jordens kvalitet.

 3. Såning: Så frøene direkte i jorden, cirka 1-2 cm dybe, og hold en afstand på ca. 30 cm mellem planterne. Dæk forsigtigt frøene med et tyndt lag jord.

 4. Vanding: Vand jorden grundigt efter såning. Hold jorden fugtig, men ikke våd, indtil spiringen sker, hvilket normalt tager omkring 1-2 uger.

 5. Pleje Efter Spiring: Når planterne begynder at vokse, tynd dem ud, så der er omkring 30 cm mellem hver plante. Dette giver plads til vækst og sikrer god luftcirkulation.

 6. Gødning: Studenternelliker er ikke særlig krævende, men en let anvendelse af en afbalanceret gødning i vækstsæsonen kan fremme sundere vækst og blomstring.

Klima og levetid

 • Klimatilpasning: Denne sort er robust og kan klare det danske klima, herunder mild frost.
 • Levetid: Studenternellike 'Scarlet Beauty' er en toårig plante. Den blomstrer i sit andet leveår og kan herefter selvså sig.
 • Biodiversitet: Perfekt for at tiltrække og nære havenes insekter.


  Vi håber, at denne såvejledning hjælper dig med at dyrke din egen smukke 'Scarlet Beauty' studenternellike og bringe et strejf af farve til din have!

Tilbage til blog