Valmue - Frilled Rose - Eschscholzia californica 'Frilled Rose'

Valmue - Frilled Rose - Eschscholzia californica 'Frilled Rose'

At så Eschscholzia californica 'Frilled Rose', en særlig charmerende variant af den californiske valmue, er en fantastisk måde at tilføje bløde, rosa farvetoner og en unik tekstur til din have. Denne variant skiller sig ud med sine fransede, rufflede blomsterblade i en delikat rosafarve, som giver et romantisk touch til ethvert blomsterbed eller en vilde blomstereng. Her er en detaljeret guide til at så og dyrke 'Frilled Rose'.

Forberedelse

 • Vælg et solrigt sted: Eschscholzia californica trives i fuld sol, så vælg et område i din have, der modtager direkte sollys i størstedelen af dagen.
 • Forbered jorden: 'Frilled Rose' foretrækker veldrænet jord. Løsn jorden til en dybde på ca. 20 cm og fjern ukrudt og store sten. Hvis jorden er tung eller leret, forbedr dræningen ved at blande i sand eller organisk kompost.

Såning

 • Tidspunkt: Det bedste tidspunkt at så 'Frilled Rose' udendørs er tidligt på foråret, efter den sidste frost, eller i efteråret i varmere klimaer, hvor frøene kan overvintre og spire det følgende forår.
 • Så direkte: Eschscholzia californica frø spirer bedst, når de sås direkte på deres voksested, da de ikke tager godt imod transplantation. Så frøene sparsomt ved at sprede dem direkte på jordoverfladen. Frøene har brug for lys til at spire, så tryk dem let ned i jorden eller dæk dem med et meget tyndt lag jord.
 • Vanding: Vand området forsigtigt med en fin dyse for at holde jorden fugtig, men ikke våd, indtil frøene spirer. Undgå at overvande, da dette kan drukne de små frø.

Pleje

 • Udtynding: Når frøplanterne er store nok til at håndtere, tynd dem ud, så der er ca. 15-30 cm mellem hver plante. Dette giver plads til vækst og sikrer tilstrækkelig luftcirkulation.
 • Vanding: Eschscholzia californica er tørketolerant, når den er etableret, men regelmæssig vanding i tørre perioder fremmer en længere blomstringsperiode.
 • Gødning: Overdreven gødning er unødvendig, da 'Frilled Rose' kan trives i næringsfattig jord. En let anvendelse af en balanceret, langsomt frigivende gødning tidligt i vækstsæsonen kan dog være gavnlig.

Blomstring

 • Blomstringsperiode: 'Frilled Rose' vil typisk begynde at blomstre i det sene forår eller tidlige sommer og kan fortsætte med at producere blomster gennem sommeren, hvis forholdene er gunstige.
 • Efterpleje: For at fremme fortsat blomstring, fjern visne blomster regelmæssigt. Dette kaldes "deadheading" og hjælper planten med at fokusere sin energi på at producere nye blomster.

Efterår og Vinter

 • Selvsåning: Efter blomsterne visner, vil 'Frilled Rose' producere frøkapsler. Hvis du ønsker, at valmuen skal selvså sig til næste år, lad nogle af frøkapslerne stå, så de kan sprede deres frø i haven.

Ved at følge denne guide, vil du kunne nyde den delikate skønhed og charmerende blomster af Eschscholzia californica 'Frilled Rose' i din have, samtidig med at du skaber et indbydende miljø for pollinatorer som bier og sommerfugle.

 

Tilbage til blog