Såvejledning til Dobbelt Ridderspore (Delphinium cultorum)

Såvejledning til Dobbelt Ridderspore (Delphinium cultorum)

Dobbelt Ridderspore (Delphinium cultorum) - En stolt skønhed i haven

Dobbelt ridderspore er kendt for sine imponerende høje stilke prydet med dobbelte, dybt farvede blomster, der strækker sig mod himlen som et festfyrværkeri. Oprindeligt fra bjergregioner, har denne staude fundet vej til mange europæiske haver, og den trives ganske fint i det danske klima, så længe den får den rette pleje. Dens blomster tiltrækker en mangfoldighed af insekter, og planten kan virkelig blive en visuel højdepunkt i haven.


Såvejledning til Dobbelt Ridderspore (Delphinium cultorum):

  1. Forberedelse: Riddersporefrø kan have en hård skal, som kan gøre spiring lidt mere udfordrende. For at øge chancerne for spiring, blød frøene i varmt vand i 24 timer før såning.

  2. Valg af jord: Plante i en veldrænet jord, som er rig på organisk materiale. Dette vil hjælpe med at give næring til planten og sørge for, at rødderne ikke bliver siddende i vand.

  3. Såning: Så frøene 3 mm dybt i potter inde i slutningen af vinteren eller tidligt forår. Dæk let med jord.

  4. Spiring: Hold jorden fugtig, men ikke våd. Placer potten i et lyst område, men uden direkte sollys. Frøene skulle gerne spire indenfor 2-4 uger ved en temperatur omkring 18-20°C.

  5. Udplantning: Når planterne har udviklet 2 rigtige blade, kan de plantes ud i haven. Vælg et solrigt sted med en smule skygge i de varmeste timer. Husk at give dem god plads, da ridderspore kan blive ganske høj.

  6. Pleje: Vær opmærksom på snegle, da de er glade for ridderspore. Giv regelmæssig vanding, især i tørre perioder. For at støtte plantens højde, kan det være nødvendigt at anvende plantestøtter.

  7. Gødning: Giv en let gødning i starten af vækstsæsonen for at give den et boost.

  8. Blomstring: Dobbelt ridderspore blomstrer normalt fra tidlig til midt sommer. Efter blomstring, beskær de brugte blomsterstilke for at fremme en anden blomstring.


Egnet til danske haver: Selvom dobbelt ridderspore stammer fra bjergregioner, er den ganske hårdfør og kan klare danske vintre. Den trives bedst i en solrig placering med god jord. Sørg for god vanddræning, især om vinteren, for at undgå, at rødderne rådner. Med den rette pleje kan denne plante virkelig blive en stjerne i din have.

Tilbage til blog