Såvejledning til Dværglupin, Lupinus polyphyllus 'Minarette Dwarf Russel Strain Mix'

Såvejledning til Dværglupin, Lupinus polyphyllus 'Minarette Dwarf Russel Strain Mix'

Dværglupin, Lupinus polyphyllus 'Minarette Dwarf Russel Strain Mix'

Dværglupinen 'Minarette Dwarf Russel Strain Mix' er en kompakt variant af den klassiske Russel lupin. Den er kendt for sine farverige og tætte blomsterspir, der kommer i en bred vifte af nuancer lige fra dyb purpur til blidt rosa og skinnende blå. Trods sin mindre størrelse tilbyder denne lupinvariant en rigelig blomstring, der vil tiltrække bier og sommerfugle til haven. Med en maksimal højde på omkring 50 cm er den perfekt til mindre haver, krukker eller som forgrund i et blomsterbed.

Såvejledning:

  1. Forberedelse af jorden: Dværglupin trives bedst i en veldrænet, let sur til neutral jord. Forbered jorden ved at grave den godt igennem og tilsætte kompost eller andet organisk materiale for at forbedre jordens tekstur og næringsindhold.

  2. Blødgøring af frø: For at fremskynde spiringen kan du blødgøre frøene i lunkent vand i 12-24 timer før såning.

  3. Såning af frø: Frøene kan sås direkte på voksestedet fra midten af april til juni. Så frøene i en dybde på ca. 1-2 cm med en afstand på mindst 30 cm mellem hvert frø.

  4. Vanding: Efter såning, vand grundigt uden at drukne frøene. Dernæst bør jorden holdes jævnt fugtig, men ikke våd, indtil frøene spirer.

  5. Spiring: Frøene vil typisk spire indenfor 14-21 dage afhængigt af jordtemperaturen.

  6. Pleje: Når planterne har nået en højde på 10-15 cm, kan du tynde dem ud, så der er omkring 40 cm mellem hver plante. Dette giver hver lupinplante tilstrækkelig plads til at vokse og udvikle sig fuldt ud.

  7. Gødning: Når planterne begynder at vise vækst, kan du tilføre en allround gødning for at støtte deres vækst og blomstring.

  8. Beskæring: Fjern visne blomsterspir for at fremme en fortsat blomstring og for at undgå, at planten sætter frø for tidligt.

Yderligere tips:

  • Dværglupin kan være følsom over for snegle, så det er en god idé at tage forholdsregler mod disse skadedyr.

Tilbage til blog