Opiumsvalmue 'Dannebrog' - Papaver somniferum 'Danish Flag'

Opiumsvalmue 'Dannebrog' - Papaver somniferum 'Danish Flag'

Såvejledning til Opiumsvalmue 'Dannebrog' (Papaver somniferum 'Danish Flag')

Opiumsvalmue 'Dannebrog' Opiumsvalmue 'Dannebrog', kendt videnskabeligt som Papaver somniferum 'Danish Flag', er en iøjnefaldende og historisk blomst. Den er kendt for sine karakteristiske røde og hvide blomster, der har en visuel lighed med det danske flag. Denne ettårige plante tilføjer ikke blot skønhed til din have, men er også en del af en rig plante- og kulturhistorie.

Om Plantens Egenskaber

 • Type: Etårig.
 • Blomstring: Tidligt til midt på sommeren.
 • Højde: Normalt omkring 60-90 cm i højden.
 • Lyskrav: Foretrækker fuld sol.
 • Jordbund: Trives i veldrænet, næringsrig jord.

Såning og Pleje

 1. Tidspunkt for såning: Så frøene direkte på voksestedet tidligt på foråret, så snart jorden kan bearbejdes, eller om efteråret for tidligere blomstring det følgende år.
 2. Forberedelse af jord: Arbejd jorden godt igennem og sikre god dræning. Fjern sten og andet affald fra jorden.
 3. Såning: Så frøene sparsomt og dæk dem let med jord. Frøene skal kun være dækket let, da de har brug for lys for at spire.
 4. Vanding: Vand forsigtigt for at holde jorden fugtig, men undgå overvanding. Når planterne er etableret, kræver de minimal vanding.
 5. Afstand mellem planter: Når frøplanterne er store nok til at håndtere, tynd ud, så der er ca. 20-30 cm mellem hver plante.

Høst og Anvendelse

 • Høst blomsterne, når de er fuldt udsprungne for at nyde deres skønhed i buketter.
 • Bemærk: Selvom opiumsvalmue har historisk været anvendt til fremstilling af opium, er det ulovligt at udvinde opium fra planten i mange lande, herunder Danmark.

Sikkerhedsoplysninger

 • Giftighed: Planten indeholder alkaloider, som kan være giftige, så håndter med omhu.

Opiumsvalmue 'Dannebrog' er en vidunderlig tilføjelse til enhver have, og dens unikke blomster er sikker på at tiltrække opmærksomhed. Denne såvejledning er udarbejdet for at gøre processen enkel og tilgængelig for alle haveentusiaster

Tilbage til blog