Såvejledning til Pæonvalmue 'Double Cream' (Papaver paeoniflorum)

Såvejledning til Pæonvalmue 'Double Cream' (Papaver paeoniflorum)

Såvejledning for Pæonvalmue 'Double Cream' (Papaver paeoniflorum)

Generelle oplysninger:
Pæonvalmue 'Double Cream' er kendt for sine prægtige, fyldige og cremefarvede blomster, der minder om pæoner. Denne årlige plante er en skønhed i haven, der kan nå en højde på op til 70 cm. De frodige, dobbelte blomster tiltrækker blikke og tilfører elegance til ethvert landskab. Udover dens æstetiske værdi er pæonvalmue også værdsat for sin evne til at tiltrække bestøvende insekter som bier.

Såning:

  1. Forbered jorden: Pæonvalmuen trives bedst i en let, veldrænet jord. Forbered et område i din have ved at løsne jorden med en hakke eller skovl og tilsætte kompost eller andet organisk materiale for at forbedre dens struktur og næring.
  2. Dybde: Pæonvalmuens frø skal blot trykkes let ned i jordoverfladen, da de kræver lys for at spire. De skal ikke dækkes med jord.
  3. Afstand: Når du sår frøene, skal der være en afstand på ca. 20-30 cm mellem dem for at sikre, at hver plante får tilstrækkeligt med plads til at vokse.
  4. Vanding: Vand området forsigtigt efter såning. Hold jorden let fugtig, men ikke mættet, indtil frøene spirer.

 

Vækst og pleje:

  1. Solkrav: Pæonvalmuer foretrækker en placering i fuld sol, men kan også tolerere let skygge.
  2. Vanding: Efter spiring kan pæonvalmuer tolerere kortvarig tørke, men det er en god idé at sørge for regelmæssig vanding, især under tørre perioder.
  3. Gødning: Selvom pæonvalmuen ikke er særlig krævende, vil en let gødning i vækstsæsonen fremme en sund vækst og rigelig blomstring.
  4. Beskæring: Fjern visne blomster løbende for at opmuntre planten til at danne nye blomster.

Bemærk: Pæonvalmuens frø kan, afhængigt af klimaet og forholdene, selv-så og dermed give nye planter det følgende år.

 

Tilbage til blog