Papaver somniferum "Hens and Chickens"

Papaver somniferum "Hens and Chickens"

Såvejledning for Papaver somniferum "Hens and Chickens"

Papaver somniferum "Hens and Chickens" er en unik og charmerende variant af opiumsvalmuen. Denne særlige sort er kendt for sine usædvanlige blomster, hvor en stor central blomst (‘hen’) er omgivet af mindre blomster ('chickens'). Selvom den ikke er hjemmehørende i Danmark, kan den dyrkes her og tilføjer en interessant dimension til enhver have med sin særegne blomsterform.

Planten i det danske klima

Som andre medlemmer af Papaver somniferum-familien er "Hens and Chickens" en etårig plante i det danske klima. Den fuldfører sin livscyklus inden for et enkelt år fra såning til frøsætning.

Såning

 1. Tidspunkt: Så dine "Hens and Chickens" valmuefrø i det tidlige forår, så snart frosten er væk, og jorden kan bearbejdes.

 2. Jordforberedelse: Vælg en solrig placering med veldrænet, næringsrig jord. Løsn jorden for at sikre god dræning og luftning.

 3. Såning: Så frøene direkte i jorden. Spred frøene jævnt og dæk dem let med et tyndt lag jord. Valmuefrø kræver lys for at spire, så undgå at dække dem for dybt.

 4. Vanding: Vand jorden forsigtigt for at undgå at forstyrre de lette frø. Hold jorden jævnt fugtig, indtil frøene spirer.

 5. Spiretid: Forvent at frøene spirer inden for 2-3 uger afhængig af jordens temperatur og fugtighed.

 6. Udtynding: Når spirerne er et par centimeter høje, skal de tyndes ud, så der er ca. 30 cm mellem planterne. Dette giver dem plads til at udvikle sig fuldt ud.

Pleje

 • Vanding: Vælg en balance med regelmæssig, men moderat vanding. For meget vand kan skade planten.
 • Gødning: En let gødning tidligt i vækstsæsonen kan fremme sund vækst.
 • Beskæring: Fjern visne blomster for at fremme yderligere blomstring.

Bemærkninger

 • Papaver somniferum "Hens and Chickens" er ikke giftig i sig selv, men den indeholder alkaloider, som kan være giftige i store mængder. Det er derfor vigtigt at håndtere planten med forsigtighed.
 • Denne valmue har ingen kendte spiselige eller medicinske anvendelser i moderne sammenhænge.

Denne såvejledning vil hjælpe dig med at dyrke din Papaver somniferum "Hens and Chickens" og nyde dens unikke skønhed i din have. Held og lykke med din såning!

Tilbage til blog