Såvejledning for Lavandula angustifolia 'Vicenza Blue'

Såvejledning for Lavandula angustifolia 'Vicenza Blue'

Såvejledning for Lavandula angustifolia 'Vicenza Blue'

Introduktion Lavandula angustifolia 'Vicenza Blue', en variant af ægte lavendel, er kendt for sine levende blå blomster og aromatiske duft. Denne plante er ikke kun en fryd for øjet, men også ideel til at tiltrække bier og sommerfugle, styrkende din haves biodiversitet. I Danmark, hvor den klarer sig godt, er den en fremragende tilføjelse til enhver have.

Såning

 1. Tidspunkt: Så Lavandula angustifolia 'Vicenza Blue' tidligt på foråret indendørs eller sent på foråret, når risikoen for frost er forbi, direkte udendørs.

 2. Jordvalg: Lavendel trives i let, veldrænet og gerne kalkholdig jord. En god, porøs såjord er ideel til såning indendørs.

 3. Såproces:

  • Indendørs: Så frøene i små potter eller bakker. Dæk let med jord, da lavendelfrø spirer bedst med lidt lys. Hold jorden fugtig, men ikke våd.
  • Udendørs: Så frøene direkte i haven på et solrigt sted. Sørg for let dækning af jorden og regelmæssig vanding.
 4. Spirebetingelser: Lavendelfrø kræver varme og lys for at spire. Indendørs vil en placering i et lyst vindue eller under vækstlys fremme spiringen. Temperaturen skal helst være mellem 18-21°C.

 5. Spiretid: Forvent at se spirer inden for 2-4 uger, afhængigt af forholdene.

Plantning og vækst

 1. Udplantning: Når planterne er store nok til at håndtere, og faren for frost er forbi, kan de plantes ud i haven. Giv dem mindst 30 cm plads på alle sider for at tillade god luftcirkulation.

 2. Placeringsvalg: Vælg et solrigt sted i haven med god dræning. Lavendel tåler tørke og trives i fuld sol.

 3. Vanding: Vær moderat med vanding. Lavendel foretrækker at være på den tørre side, specielt når den er etableret.

 4. Vedligeholdelse: Beskær planten let efter blomstring for at fremme kompakt vækst og forhindre at den bliver træagtig.

Diverse oplysninger

 • Lavandula angustifolia 'Vicenza Blue' er en staude, som vil vende tilbage år efter år.
 • Denne lavendel er ikke giftig og er ofte brugt i aromaterapi og som en kulinarisk urt.

Med denne såvejledning er du godt på vej til at nyde de smukke blå blomster og den dejlige duft af Lavandula angustifolia 'Vicenza Blue' i din egen have. Husk, at tålmodighed og omhu i starten vil belønne dig med en smuk og duftende plante, der vil berige din have i mange år.

Tilbage til blog