Såvejledning for Liden Skjaller (Rhinanthus minor)

Såvejledning for Liden Skjaller (Rhinanthus minor)

Her følger en såvejledning for Liden Skjaller (Rhinanthus minor), som er en etårig plante, der kan bidrage til at styrke biodiversiteten i din have:

Introduktion til Liden Skjaller

Liden Skjaller er kendt for sine lyse, gule blomster, der kan lyse op i enhver have og samtidig tiltrække pollinerende insekter. Denne plante er ideel til at skabe mere liv i haven, da den ikke kun er smuk, men også spiller en rolle i at opretholde en sund økosystembalance.

Valg af sted

Liden Skjaller trives bedst på åbne, solrige steder med veldrænet jord. Det er vigtigt at undgå for fugtige områder, da planten foretrækker lidt tørrere vækstbetingelser.

Såning

  1. Tidspunkt: Det bedste tidspunkt at så Liden Skjaller er om foråret, fra marts til april. Såningen kan foretages direkte i det fri, hvor planten skal vokse.
  2. Forberedelse af jorden: Start med at løsne jorden og fjerne ukrudt. Jorden skal være let og ikke for kompakt.
  3. Såning: Så frøene i rækker eller spredt, afhængigt af dit beddesign. Frøene skal ikke dækkes med meget jord, et tyndt lag på omkring 1-2 mm er tilstrækkeligt.
  4. Vanding: Efter såning, vand forsigtigt for at holde jorden fugtig, men ikke våd. Det er vigtigt at undgå overvanding.

Pleje efter spiring

Når planterne spirer, skal du sørge for at holde området fri for ukrudt. Dette hjælper med at reducere konkurrencen om næringsstoffer og lys. En sparsom vanding kan fortsætte, især hvis der er tørre perioder.

Blomstring og vedligehold

Liden Skjaller vil typisk begynde at blomstre fra maj og kan fortsætte ind i juli. Nyd de smukke blomster, og overvej at lade nogle af dem sætte frø for naturlig selvsåning til næste år, hvilket kan hjælpe med at opretholde plantens tilstedeværelse i haven.

Ved at følge disse trin, kan du hjælpe med at fremme biodiversiteten i din have og skabe et levende og farverigt miljø.

Tilbage til blog