Såvejledning for 'Mongolian Giant' Solsikker

Såvejledning for 'Mongolian Giant' Solsikker

Såvejledning for 'Mongolian Giant' Solsikker

'Mongolian Giant' er en imponerende sort af solsikker, kendt for sin massive størrelse, både i højde og blomsterdiameter. Denne variant kan nå op til 3-4 meter i højden og producere blomster, der måler op til 30-40 cm i diameter. En sand gigant i solsikkeverdenen, 'Mongolian Giant' er et spektakulært syn i enhver have.

Såning

 1. Tidspunkt: Så 'Mongolian Giant' solsikkefrø i det sene forår, efter at al fare for frost er overstået. Dette sikrer, at jorden er varm nok til optimal spiring.

 2. Jordforberedelse: Vælg en solrig placering med rig, veldrænet jord. Forbered jorden ved at løsne den og blande i organisk materiale eller kompost for at forbedre næringsindholdet.

 3. Såproces:

  • Så frøene direkte i jorden, ca. 2,5-5 cm dybt.
  • Sørg for at give planterne rigeligt med plads; en afstand på ca. 60-90 cm mellem hver plante er ideel.
  • Vand jorden grundigt efter såning.
 4. Spirebetingelser: 'Mongolian Giant' frø spirer bedst ved en jordtemperatur på ca. 21°C. Du kan forvente at se spirer inden for 7-14 dage.

Vækst og pleje

 1. Vanding: Vælg regelmæssig, men moderat vanding, især i tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke vandlogget.

 2. Støtte: På grund af deres betydelige højde og store blomsterhoveder kan 'Mongolian Giant' solsikker have brug for støtte for at forhindre, at de knækker i stærk vind.

 3. Gødning: Giv planten en afbalanceret gødning tidligt i vækstsæsonen for at fremme sund vækst.

 4. Beskyttelse mod skadedyr og sygdomme: Vær opmærksom på skadedyr som snegle og fugle, samt sygdomme som meldug, der kan påvirke solsikker.

Høst og efterpleje

 • Når blomsterhovederne begynder at hænge og bagsiden af blomsterhovedet bliver gult til brunt, er det tid til at høste solsikkefrøene.
 • Frøene kan bruges til fuglefoder eller gemmes til næste års såning.
 • Klip de brugte stængler ned efter blomstringen for at holde haven ryddelig.

'Mongolian Giant' solsikker er en fantastisk måde at tilføje en wow-faktor til din have og tiltrækker en mangfoldighed af dyreliv, hvilket bidrager til havenes biodiversitet. Med ordentlig pleje vil disse solsikker vokse til at blive et majestætisk midtpunkt i din have.

          

Tilbage til blog