Såvejledning for Nøgleklokke 'Superba Odessa'

Såvejledning for Nøgleklokke 'Superba Odessa'

Nøgleklokke 'Superba Odessa' (Campanula glomerata) er en skøn staude, der med sine klokkeformede blomster ikke bare er en fryd for øjet, men også bidrager positivt til haven ved at tiltrække pollinerende insekter. Denne plante er kendt for sine stærke, lilla blomster, der samles i tætte klaser øverst på stænglerne. Den er robust og trives godt i det danske klima, hvilket gør den til en god kandidat for haveejere, der ønsker at støtte biodiversiteten og samtidig nyde smukke blomster.

Såvejledning for Nøgleklokke 'Superba Odessa'

Forberedelse: Før du sår, er det vigtigt at finde et godt sted i haven. Nøgleklokken foretrækker en position i fuld sol til delvis skygge med veldrænet, frugtbar jord. Hvis din havejord er tung eller leret, kan det være en god idé at forbedre dræningen ved at blande noget sand eller kompost i plantehullet.

Såtidspunkt: Frøene kan sås direkte i haven fra sidst i april til starten af juni, eller de kan forspires indendørs fra marts til april for et forspring på sæsonen.

Såning indendørs:

  1. Fyld små potter eller bakker med så- og priklejord.
  2. Så frøene let på jordoverfladen og dæk dem med et meget tyndt lag jord, da de kræver lys for at spire.
  3. Hold jorden fugtig, men ikke våd, og placer bakkerne et lyst sted ved stuetemperatur.
  4. Når frøplanterne er store nok til at håndtere, omplantes de til større potter for at vokse sig stærkere, før de plantes ud.

Direkte såning i haven:

  1. Forbered jorden ved at løsne den og fjerne ukrudt og sten.
  2. Så frøene sparsomt og dæk dem let med jord.
  3. Hold området fugtigt indtil spiring, som normalt sker inden for 14-28 dage afhængigt af temperatur og fugtighed.

Efter pleje: Når planterne er etablerede, kræver de minimal pleje. Sørg for at vande dem i tørre perioder og fjern visne blomster for at fremme ny blomstring. Nøgleklokken kan blive op til 50-60 cm høj og bør derfor plantes med omkring 30-40 cm mellemrum for at give plads til vækst.

Staude eller et-årig: Nøgleklokke 'Superba Odessa' er en staude i det danske klima, hvilket betyder, at den vil vende tilbage år efter år, hvis den trives.

Ved at inkludere 'Superba Odessa' i din have, bidrager du til et miljø, der støtter lokale insekter og øger biodiversiteten. Den er en sand glæde for enhver, der værdsætter den vilde natur og dens skønhed.

  

Tilbage til blog