Såvejledning til California Poppy 'Purple Gleam' Eschscholzia californica

Såvejledning til California Poppy 'Purple Gleam' Eschscholzia californica

At så California Poppy 'Purple Gleam' (Eschscholzia californica 'Purple Gleam') i din have er en fantastisk måde at tilføje en unik og farverig accent med dens smukke lilla blomster. Her er en detaljeret såvejledning, så du kan nyde denne vidunderlige plante i dit eget udendørs rum.

Hvad du skal bruge

  • Frø af California Poppy 'Purple Gleam'
  • Såbakke eller potter
  • God kvalitets, veldrænet jord
  • Vandingskande med fin dyse eller sprøjteflaske
  • Eventuelt plastikpose eller klar plastikdæksel

Fremgangsmåde

1. Forbered jorden

Start med at fylde din såbakke eller potter med en god, veldrænet jord. Sørg for, at jorden er fugtig, men ikke våd, før du sår frøene.

2. Så frøene

Så frøene sparsomt direkte på jordoverfladen. California Poppy 'Purple Gleam' frø behøver lys for at spire, så tryk dem let ned i jorden, men dæk dem ikke helt. En let dækning med et meget tyndt lag jord kan være nødvendigt, afhængigt af dine specifikke voksende forhold.

3. Hold jorden fugtig

Efter såning, brug en vandingskande med en fin dyse eller en sprøjteflaske til forsigtigt at fugte jorden. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke våd, gennem hele spireprocessen.

4. Dækning (valgfrit)

For at opretholde en høj fugtighed kan du dække såbakken eller potterne med en plastikpose eller et klart plastikdæksel. Husk at fjerne dækningen regelmæssigt for at lufte ud og tjekke for spiring.

5. Placering

Stil dine såbakker eller potter på et lyst, men ikke direkte solrigt sted. Frøene vil typisk spire inden for 14-21 dage ved en temperatur på omkring 15-21°C.

6. Udprikling

Når dine frøplanter er store nok til at håndtere, og de har et par ægte blade, kan de prikles ud i individuelle potter eller plantes direkte ud på deres blivende plads i haven. Sørg for at plante dem på et sted med fuld sol, da California Poppy trives bedst under disse forhold.

7. Pleje under vækst

California Poppy 'Purple Gleam' er tørketolerant og kræver minimal pleje, når den først er etableret. Vanding bør begrænses til tørre perioder, og planten har sjældent brug for gødning. Disse planter er tilpasset til at klare sig godt i magre, veldrænede jorde.

California Poppy 'Purple Gleam' vil begynde at blomstre i det sene forår eller tidlige sommer, afhængigt af såtidspunktet og klimaet i din region. Blomsterne vil fortsætte med at pryde din have gennem sommeren, især hvis du fjerner visne blomster for at fremme yderligere blomstring. Denne plante er en fremragende tilføjelse til enhver have, der ønsker et stænk af farve med minimal vedligeholdelse, og dens evne til at tiltrække bestøvere vil hjælpe med at støtte det lokale økosystem.

Tilbage til blog