Såvejledning til Lilla Drejeblomst - Physostegia virginiana

Såvejledning til Lilla Drejeblomst - Physostegia virginiana

Såvejledning til Lilla Drejeblomst (Physostegia virginiana)

Om Planten

Lilla Drejeblomst, også kendt som "obedient plant", er en attraktiv, flerårig plante, der tilføjer en unik charme til enhver have med sine lilla blomsterspir. Denne plante er værdsat for sin lange blomstringsperiode og evnen til at tiltrække bestøvere.

Forberedelse

Placering: Vælg et sted i haven, der modtager fuld sol til delvis skygge. Physostegia virginiana foretrækker fugtige, men veldrænede jordforhold.

Jord: Denne plante er ikke kræsen med jordtypen, men trives bedst i en jord, der er rig på organisk materiale. Overvej at forbedre jorden med kompost eller andet organisk materiale før plantning.

Såning

Tidspunkt: Den bedste tid at så Physostegia virginiana på er tidligt på foråret indendørs eller direkte i haven, når risikoen for frost er overstået.

Såning indendørs: Så frøene i potter eller bakker med en god kvalitet af så- og priklejord. Dæk frøene let med jord, da de kræver lys for at spire. Opbevar såbakkerne på et lyst og varmt sted. Frøene bør spire inden for 2-3 uger.

Såning udendørs: Så frøene direkte i haven i et veldrænet bed. Så frøene tyndt og dæk dem let med jord. Vælg en overskyet dag eller så sent på dagen for at minimere stress for de ny-såede frø.

Pleje

Vanding: Hold jorden fugtig, men ikke våd. Drejeblomsten tåler kortvarig tørke, men trives bedst med jævnlig vanding, især i tørre perioder.

Ukrudt og vedligehold: Hold området omkring dine planter fri for ukrudt og anvend muld for at bevare fugtigheden og nedsætte ukrudtsvækst.

Deling: Da planten kan sprede sig aggressivt, kan det være nødvendigt at dele den hvert 3.-4. år for at kontrollere dens vækst og opretholde dens sundhed.

Blomstring

Forvent blomstring fra midten af sommeren til det tidlige efterår. Blomsterne kan justeres i retning, hvilket giver planten dens kælenavn "obedient plant".

Yderligere Tips

  • Bestøvere: Planten er fantastisk til at tiltrække bier og sommerfugle, så overvej at placere den nær dine grøntsagsbede eller frugttræer for at fremme bestøvning.

Ved at følge disse trin, kan du nyde de smukke blomster fra lilla Drejeblomst i din have og bidrage positivt til det lokale økosystem med en plante, der støtter biodiversiteten.

Tilbage til blog