Såvejledning til solsikken 'Tall Double'

Såvejledning til solsikken 'Tall Double'

Solsikken (Helianthus annuus) 'Tall Double' er en imponerende og dekorativ variant af den velkendte solsikke. Denne sort er kendt for sine store, fyldige og dobbelte blomster, som tiltrækker sig opmærksomhed i enhver have. Den adskiller sig fra de mere traditionelle solsikker ved sine flerlagde blomsterblade, som giver et frodigt og nærmest pompøst udseende. I Danmark er den betragtet som en etårig plante, hvilket betyder, at den skal sås hvert år.

Solsikken trives bedst i fuld sol og foretrækker en velafdrænet, næringsrig jord. Den er kendt for sin robusthed og evne til at tilpasse sig forskellige jordtyper, hvilket gør den til en favorit blandt både erfarne og nye haveentusiaster. 'Tall Double' kan nå en imponerende højde, ofte flere meter, hvilket gør den til en fantastisk baggrundsplante i blomsterbede eller som en naturlig solskærm langs hegn og vægge.

Såvejledning for Solsikke 'Tall Double':

  1. Forbered jorden: Vælg et solrigt sted i haven, hvor solsikkerne kan få mindst 6-8 timers direkte sollys om dagen. Arbejd jorden godt igennem, og fjern ukrudt og sten. Det er en god idé at berige jorden med kompost eller velmodnet gødning for at sikre en næringsrig vækstgrund.

  2. Såning: Solsikker kan sås direkte i jorden fra midten af april til slutningen af maj, efter den sidste frost. Så frøene ca. 1,5-2,5 cm dybt med en afstand på ca. 30-45 cm mellem hver plante, afhængig af den ønskede tæthed. Hvis du ønsker en længere blomstringsperiode, kan du så i intervaller over et par uger.

  3. Vanding: Efter såning, vand jorden godt, men pas på ikke at overvande. Solsikker foretrækker jævn fugtighed, især i vækstperioden og under blomstring. Undgå at lade jorden tørre helt ud.

  4. Pleje: Når solsikkerne er etablerede, er de relativt vedligeholdelsesfrie. Støt højere planter med pæle, hvis det er nødvendigt, for at forhindre, at de knækker i blæsende vejr. Hold området fri for ukrudt, og overvej at tilføje et lag muld for at bevare jordfugtigheden og kontrollere ukrudt.

  5. Høst: Solsikker 'Tall Double' blomstrer fra sommer til tidligt efterår. Blomsterne kan klippes af og bruges som imponerende buketblomster indendørs. Hvis du ønsker at høste frø, vent til blomsterhovederne er modne og begynder at bøje hovedet nedad. Beskyt dem mod fugle med net, hvis nødvendigt.

Ved at følge disse trin kan du nyde de smukke 'Tall Double' solsikker i din have, som vil tiltrække sig beundrende blikke og bidrage til biodiversiteten ved at tiltrække bier og sommerfugle.

Tilbage til blog