Såvejledning til Tulipanvalmue - papaver glaucum

Såvejledning til Tulipanvalmue - papaver glaucum

Her kommer en såvejledning for Papaver glaucum, også kendt som "Tulipanvalmue", der vil guide dig gennem processen med at dyrke denne unikke og iøjnefaldende blomst i din have.

Papaver glaucum, med dens karakteristiske tulipanformede blomster i levende røde farver, er en enestående skønhed i haven. Denne etårige plante er oprindeligt fra det østlige Middelhavsområde og trives i fuld sol og veldrænet jord. "Tulipanvalmue" tilbyder en spektakulær visning, når den blomstrer i det sene forår eller tidlige sommer.

Forberedelse til Såning

 1. Vælg en placering: Tulipanvalmue foretrækker en solrig placering med veldrænet jord. De trives ikke i skyggefulde områder eller i jord, der holder på fugtigheden for længe.

 2. Jordforberedelse: Arbejd jorden om til en fin tekstur, fjern sten, ukrudt og andre rester. Hvis din jord er tung ler, kan du forbedre dræningen ved at blande sand eller kompost i.

Såning

 1. Tidspunkt: Så direkte på voksestedet tidligt i foråret, så snart jorden kan arbejdes, eller i efteråret for områder med mild vinter. Frøene har brug for en periode med kulde for at bryde deres dormans. (Det har alle vores frø naturligvis allerede fået - Ellers er det tydeligt markeret, både her på siden og på frøposen)

 2. Såprocessen: Så frøene sparsomt for at undgå overfyldte planter. Dæk frøene med et meget tyndt lag jord (omkring 1-2 mm) eller blot tryk dem let ned i jorden, da de kræver lys for at spire.

 3. Vanding: Vand jorden forsigtigt for at holde den fugtig, men ikke våd. Overvanding kan drukne de små frø.

 4. Spredning: Frøene spirer normalt inden for 14-21 dage, afhængigt af temperatur og jordforhold. Når frøplanterne er store nok til at håndtere, tynd dem ud, så der er omkring 20-30 cm mellem hver plante. Dette giver hver plante nok plads til at vokse og udvikle sig.

Pleje efter Spiring

 • Vanding: Tulipanvalmuer har brug for regelmæssig vanding, især under tørkeperioder. Vær dog forsigtig med ikke at overvande.
 • Ukrudt: Hold området omkring planterne frit for ukrudt, men vær forsigtig for ikke at forstyrre plantens rødder, når du luger.
 • Gødning: Tulipanvalmuer kræver minimal gødning. Hvis nødvendigt, anvend en let gødning tidligt i vækstsæsonen.

Blomstring og Efterbehandling

 • Når "Tulipanvalmue" begynder at blomstre, kan du nyde den levende visning af farver. Blomsterne varer typisk et par uger, hvorefter de producerer frøkapsler.
 • Efter blomstringen kan du lade nogle af planterne sætte frø for naturlig selvsåning, eller du kan indsamle frøkapslerne for at så dem igen næste år.

Ved at følge denne såvejledning, kan du tilføje en ekstraordinær skønhed til din have med "Tulipanvalmue". Med lidt pleje og opmærksomhed vil disse iøjnefaldende blomster skabe et dramatisk blikfang i din have.

Tilbage til blog