November

November

Tips til din have i november Når temperaturen begynder at falde, og frosten nærmer sig, er det tid til at gøre din have klar til den kolde vintersæson. Her er nogle øko-venlige forslag til at forberede din have:

  1. Brug løvfald til din fordel Saml blade i en kompostpil. Læg også nogle på jorden, så de kan nære jorden og gavne orme og andre smådyr igennem vinteren.

  2. Skab en naturbunke I stedet for at fjerne alt løvfald og grene fra haven, kan du lave en naturbunke i et hjørne. Det giver skjul for smådyr og fugle og hjælper med at bevare biodiversiteten.

  3. Forbered forårets blomster Planlæg at lægge blomsterløg nu, før frosten begynder. Overvej arter som krokus, der er nemme at passe og gavner insekterne tidligt i foråret.

  4. Plante nyt Selv i efteråret kan du plante træer og buske. Sørg for at vande dem, især i foråret.

  5. Giv plads til det vilde Overvej at lade dele af din græsplæne vokse frit, eller erstat den med en blomstermark, som kan støtte biodiversiteten og give næring til insekter.

  6. Forbered din grøntsagshave Løsn jorden og tilsæt kompost. Beskyt den mod vinterens elementer med et lag organisk materiale som halm eller blade.

  7. Tag planter indenfor Eksotiske planter, der ikke kan tåle frost, bør bringes indenfor. Husk også at beskytte frostfølsomme knolde ved at grave dem op og opbevare dem frostfrit.

  8. Pas på planter der kan klare lidt kulde Nogle planter kan overleve let frost, men det er en god idé at give dem lidt beskyttelse, som fx ved at dække dem med halm eller stof.

Dette er blot et udpluk af tips, men det er altid en god idé at tænke miljøvenligt og støtte naturen, især i den kolde tid. Husk, at din have ikke kun er til glæde for dig, men også for alle de levende væsener, der kalder den hjem.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.