Såvejledning til Antilopeøje - 'Orange Prince' (Venidium fastuosum)

Såvejledning til Antilopeøje - 'Orange Prince' (Venidium fastuosum)

Såvejledning til Antilopeøje - 'Orange Prince' (Venidium fastuosum)

Antilopeøje, også kendt som 'Orange Prince' eller Venidium fastuosum, er en eksotisk blomst, der stammer fra Sydafrika. Den er kendt for sine spektakulære, orange blomster, der har en dyb mørk kerne og kan få enhver have til at lyse op. Blomsterne er ikke kun smukke at se på, men de tiltrækker også sommerfugle, bier og andre nyttige insekter, hvilket gør den til en værdifuld tilføjelse til enhver økologisk have.

Såvejledning:

  1. Forberedelse af jorden: Vælg et solrigt sted i haven med veldrænet jord. Antilopeøje trives bedst i sandet eller leret jord, der er rig på organisk materiale. Jorden bør forberedes ved at grave den godt igennem og fjerne ukrudt og sten.

  2. For-spire inde: Antilopeøje kan forspires indendørs 6-8 uger før den sidste forventede frost. Plant frøene i en dybde af 0,5 cm i en potte med god spirejord. Hold jorden fugtig, men ikke våd.

  3. Udplantning: Når planterne har udviklet 2-3 ægte blade, og risikoen for frost er overstået, kan de plantes ud i haven med en afstand på omkring 30 cm mellem hver plante.

  4. Vanding: Selvom Antilopeøje er tørketolerant, trives den bedst med jævnlig vanding, især i tørre perioder. Vand dog altid ved roden for at undgå at bladene bliver våde og undgå overvanding.

  5. Gødning: En let gødning tidligt på sæsonen kan hjælpe med at fremme vækst og blomstring. Undgå dog for meget kvælstof, da det kan fremme bladvækst på bekostning af blomsterne.

  6. Skadedyr og sygdomme: Hold øje med almindelige skadedyr som bladlus og snegle. En god metode til at beskytte planterne er at placere kobberbånd eller knuste æggeskaller omkring dem for at afværge snegle.

  7. Høst: Antilopeøje blomster kan skæres og anvendes som skæreblomster. Hvis du ønsker at indsamle frø, lad nogle blomster modne og tørre på planten, inden du høster frøene.

Ekstra tip: For at fremme en fortsat blomstring, kan det være en god idé at nippe de visne blomster af, da dette kan stimulere planten til at producere flere blomster.

Med lidt kærlighed og opmærksomhed kan Antilopeøje - 'Orange Prince' - blive en skinnende stjerne i din have, der giver farve og liv hele sommeren igennem.

 

 

Tilbage til blog