Såvejledning for Dahlia variabilis 'Mignon Mixed'

Såvejledning for Dahlia variabilis 'Mignon Mixed'

At dyrke Dahlia variabilis 'Mignon Mixed' fra frø kan være en spændende måde at introducere disse smukke blomster til din have. Her er en trin-for-trin vejledning til, hvordan du sår og plejer dine Dahlia 'Mignon Mixed' fra frø, for at sikre en sund vækst og en frodig blomstring.

Såvejledning for Dahlia variabilis 'Mignon Mixed'

Forberedelse

 • Såtid: Start med at så frøene indendørs ca. 6-8 uger før den sidste forventede frost. Dette giver planterne en god start og sikrer en tidligere blomstring.
 • Jord og beholdere: Brug små potter eller frøbakker fyldt med en høj kvalitet, veldrænet startjord. Sørg for, at beholdere har gode drænhuller.

Såning

 1. Forbered jorden: Fugt jordblandingen let, før du sår frøene. Jorden skal være fugtig, men ikke våd.
 2. Så frøene: Så 2-3 frø per potte. Dæk frøene let med jord, da Dahlia-frø kræver en smule lys for at spire effektivt.
 3. Placering og temperatur: Placer potterne et varmt sted med en temperatur på ca. 20-22°C. Brug gerne en varmemåtte for at opretholde en konstant temperatur, hvis nødvendigt.
 4. Lys: Sørg for, at de såede frø får masser af lys. Placer dem nær et solrigt vindue eller under kunstigt vækstlys.

Pleje efter spiring

 • Udtynding: Når frøplanterne er store nok til at håndtere, og har udviklet et sæt ægte blade, tynd dem ud, så der kun er én stærk plante per potte.
 • Vanding: Vand planterne regelmæssigt for at holde jorden fugtig, men undgå overvanding. Vand fra bunden for at fremme dyb rodvækst og forhindre skimmel på bladene.
 • Omplantning: Når frøplanterne er stærke nok, og al fare for frost er overstået, kan de plantes ud i haven. Akklimatisér planterne til udendørs forhold ved gradvist at udsætte dem for udendørs temperaturer over en periode på en uge.

Udplantning

 • Placering: Vælg et sted i fuld sol med veldrænet, frugtbar jord. Dahlia 'Mignon Mixed' trives i sollys og vil producere flere blomster, hvis de får masser af lys.
 • Plantning: Plant frøplanterne med en afstand på ca. 30-40 cm mellem hver plante for at sikre god luftcirkulation og plads til vækst.
 • Vanding og pleje: Vand regelmæssigt, særligt i tørre perioder. En let gødning hver 4-6 uge med en balanceret, opløselig gødning kan fremme vækst og blomstring.

Ved at følge disse trin, kan du nyde den levende skønhed og variation af farver, som Dahlia variabilis 'Mignon Mixed' tilbyder. Fra frø til blomst er processen både belønnende og en fantastisk måde at tilføre din have farve på.

Tilbage til blog