Såvejledning for "Dronningepakken" med Seks Typer Margueritter

Såvejledning for "Dronningepakken" med Seks Typer Margueritter

Såvejledning for "Dronningepakken" med Seks Typer Margueritter

"Dronningepakken" indeholder et udvalg af seks forskellige marguerittyper, hver med sin unikke skønhed og karakter. Margueritter er kendte for deres charmerende og farverige blomster, der kan lyse enhver have op. De arter, der indgår i pakken, er: 'Silver Princess', 'English Daisy Super Enorma', 'Marguerite Daisy Golden', 'Solar Fire Daisy', 'Crazy Daisy double' og 'May Queen'. Disse sorter spænder over forskellige farver og blomsterformer, hvilket giver en spændende variation i haven.

Plantetype

De fleste margueritter er flerårige i det danske klima, hvilket betyder, at de vil komme tilbage år efter år. Nogle sorter kan dog opføre sig som etårige eller toårige afhængigt af klima og voksebetingelser.

Såvejledning

  1. Tidspunkt for Såning: De bedste resultater opnås, hvis du sår frøene indendørs i februar-marts. Du kan også så dem direkte udendørs fra april til maj, når risikoen for nattefrost er minimal.

  2. Forberedelse af Frø: Nogle margueritfrø kan have gavn af en let stratificering (kuldebehandling) for at forbedre spiringen. Dette kan gøres ved at opbevare frøene i køleskabet i nogle uger før såning.

  3. Jordforhold: Vælg en veldrænet, humusrig jord. Margueritter trives bedst i solrige til delvist skyggefulde områder.

  4. Såning: Så frøene let på jordoverfladen. De behøver lys for at spire, så dæk dem ikke med jord, men pres dem let ned.

  5. Vanding: Hold jorden fugtig, men ikke våd. Overvanding kan dræbe de spirende frø.

  6. Udplantning: Når planterne har udviklet et par ægte blade, kan de plantes ud på deres endelige vokseplads i haven. Hold en passende afstand mellem planterne for luftcirkulation og vækst.

  7. Pleje: Fjern visne blomster for at fremme ny blomstring. Margueritter kan have gavn af en let gødning i vækstsæsonen.

Margueritter fra "Dronningepakken" vil give et mangfoldigt og farvestrålende bidrag til din have. De er fantastiske til at tiltrække pollinerende insekter og bidrager til biodiversitet.

Tilbage til blog