Såvejledning for Kinesisk Forget-me-not 'Pink' (Cynoglossum amabile)

Såvejledning for Kinesisk Forget-me-not 'Pink' (Cynoglossum amabile)

Såvejledning for Kinesisk Forget-me-not 'Pink' (Cynoglossum amabile)

Introduktion Kinesisk Forget-me-not 'Pink' (Cynoglossum amabile) er en charmerende og farverig variant af den traditionelle Forget-me-not. Denne plante er kendt for sine lyserøde blomster og er en fremragende tilføjelse til enhver have, hvor den tilfører en delikat charme og skønhed.

Såning

 1. Tidspunkt: Så kinesisk Forget-me-not 'Pink' frø tidligt på foråret indendørs, eller direkte udendørs efter den sidste frost.

 2. Jordforberedelse: Vælg et sted med veldrænet jord og delvis skygge til fuld sol. Jorden bør være rig, men det er også vigtigt, at den ikke holder for meget på vandet.

 3. Såproces:

  • Indendørs: Så frøene i små potter eller bakker. Dæk frøene let med jord eller tryk dem forsigtigt ned, da de kræver en smule lys for at spire.
  • Udendørs: Så frøene direkte i forberedt jord. Stryg jorden let over frøene og tryk den forsigtigt ned. Hold jorden fugtig, men ikke våd.
 4. Spirebetingelser: Frøene bør spire inden for 14-21 dage. Indendørs skal de placeres i et lyst område ved en temperatur på omkring 18-21°C.

Vækst og pleje

 1. Udplantning: Når planterne er store nok til at håndtere, og risikoen for frost er overstået, kan de plantes ud på deres permanente placering i haven.

 2. Placering og lys: Kinesisk Forget-me-not 'Pink' trives i både fuld sol og delvis skygge, men for mange direkte soltimer kan skade planten.

 3. Vanding: Vælg moderat vanding, idet jorden skal holdes fugtig, men ikke vandlogget.

 4. Gødning: En let gødning tidligt på foråret kan fremme sund vækst og blomstring.

 5. Beskæring og vedligehold: Efter blomstringen kan du klippe planten ned for at fremme en anden blomstringsperiode og forhindre selvsåning, hvis det er ønsket.

Generelle oplysninger

 • Cynoglossum amabile er en etårig eller kortlivet staude.
 • Dens blomster er ikke blot smukke at se på, men tiltrækker også bier og sommerfugle, hvilket gavner havenes økosystem.

Kinesisk Forget-me-not 'Pink' er en fantastisk plante for dem, der ønsker at tilføje en touch af farve og elegance til deres have. Dens lyserøde blomster vil skabe et betagende syn og tilføre en følelse af ro og skønhed til enhver haveindretning.

Tilbage til blog