Såvejledning for Solhat - Echinacea purpurea 'Green Twister'

Såvejledning for Solhat - Echinacea purpurea 'Green Twister'

At dyrke Echinacea purpurea 'Green Twister' i din have er en fantastisk måde at tilføre et unikt visuelt element og understøtte biodiversiteten på. 'Green Twister' er kendt for sine iøjnefaldende limegrønne og karminrøde blomster, som ikke alene vil tiltrække bestøvere som bier og sommerfugle, men også tilføje en levende farve til din have fra midt på sommeren til det tidlige efterår. Her er en omfattende såvejledning, der kan hjælpe dig med at få succes med din Echinacea purpurea 'Green Twister'.

Såvejledning for Echinacea purpurea 'Green Twister'

Forberedelse

 • Tidspunkt for såning: For en tidlig start, så frøene indendørs ca. 8-10 uger før den sidste forventede frost. Alternativt kan du så dem direkte udendørs, når al fare for frost er overstået.
 • Jordkrav: 'Green Twister' foretrækker veldrænet, frugtbar jord med en neutral til let sur pH-værdi. Forbedre jorden med kompost eller andet organisk materiale for at øge næringsindholdet og forbedre dræningen.

Såning indendørs

 1. Pottevalg og jordforberedelse: Vælg små potter eller bakker og fyld dem med en høj kvalitet så- eller priklejord.
 2. Så frøene: Så 2-3 frø pr. potte, ca. 0,5 cm dybt. Echinacea frø kræver mørke for at spire, så sørg for at dække dem let med jord.
 3. Vanding og temperatur: Vand jorden forsigtigt for at holde den fugtig, men ikke vandmættet. Placer potterne et sted med en temperatur på omkring 20-22 grader Celsius.
 4. Lys: Efter spiring, flyt potterne til et område med masser af lys - naturligt lys eller under vækstlys.

Såning udendørs

 1. Jordforberedelse: Løsn jorden og fjern ukrudt og sten fra såområdet.
 2. Såning: Så frøene direkte i jorden, ca. 0,5 cm dybt, med en afstand på 30-40 cm mellem hver plante for at give dem plads til at vokse.
 3. Vanding: Vand området godt efter såning og hold jorden jævnt fugtig indtil spiringen er vel etableret.

Pleje efter spiring

 • Udtynding: Når frøplanterne er store nok til at håndtere, og har et par ægte blade, tynd ud for at efterlade de stærkeste planter.
 • Vanding: Vand planterne regelmæssigt, især under tørre perioder, men undgå overvanding.
 • Mulching: Anvend et lag mulch rundt om planterne for at bevare fugtigheden, holde ukrudt nede og beskytte rødderne.

Vedligeholdelse

 • Gødning: Echinacea purpurea 'Green Twister' kræver minimal gødning. En let anvendelse af en balanceret, langsomt frigivende gødning tidligt på sæsonen kan fremme sund vækst og blomstring.
 • Beskæring: Fjern visne blomster for at tilskynde til mere blomstring og for at forhindre uønsket selvsåning.

Echinacea purpurea 'Green Twister' er en staude, som betyder, at den vil vende tilbage år efter år, ofte bliver større og producerer flere blomster for hver sæson. Ved at følge disse trin, kan du nyde de smukke og unikke blomster af 'Green Twister', mens du også bidrager til havenes økosystem ved at tiltrække og understøtte bestøvere.

Tilbage til blog