Såvejledning for Tagetes patula nana 'Dandy Stripe'

Såvejledning for Tagetes patula nana 'Dandy Stripe'

At dyrke Tagetes patula nana 'Dandy Stripe' fra frø kan være en både givende og farverig tilføjelse til din have. Denne lille guide vil tage dig igennem processen, fra såning til blomstring, så du kan nyde disse smukke blomster hele sommeren og efteråret.

Såvejledning for Tagetes patula nana 'Dandy Stripe'

Tidspunkt for såning: Frø af 'Dandy Stripe' kan sås direkte i haven, når al risiko for nattefrost er ovre, typisk fra midt til slutningen af maj i Danmark. For en tidligere blomstring kan du starte frøene indendørs ca. 6-8 uger før den sidste forventede frost.

Forberedelse af jord: Vælg et solrigt sted med god dræning. Tagetes trives i de fleste jordtyper, men en veldrænet, frugtbar jord fremmer sund vækst. Løsn jorden godt og berig evt. med kompost for at forbedre næringsindholdet.

Såning:

  • Indendørs: Så frøene i potter eller bakker fyldt med en god, veldrænet jordblanding. Dæk frøene let med jord, da de kun skal være let dækket for at spire bedst.
  • Udendørs: Så frøene direkte i blomsterbedet, hvor de skal vokse. Så dem sparsomt, og dæk let med jord. Vand jævnt for at holde jorden fugtig, indtil frøene spirer.

Spireproces: Frøene vil typisk spire inden for 7-14 dage afhængigt af jordtemperaturen. Hold jorden fugtig, men ikke våd.

Udtynding og plantning: Når frøplanterne er store nok til at håndtere (normalt når de har to sæt ægte blade), skal de tyndes eller plantes om med en afstand på ca. 20-25 cm mellem hver plante. Dette giver dem plads til at vokse og udvikle sig fuldt ud.

Vanding og pleje: Tagetes patula nana 'Dandy Stripe' er forholdsvis tørketolerant, men regelmæssig vanding fremmer en sund vækst og blomstring. Undgå vanding over bladene sidst på dagen for at minimere risikoen for sygdomme. Et let lag mulch kan hjælpe med at holde på fugtigheden og undertrykke ukrudt.

Gødning: En let anvendelse af en balanceret, langsomt frigivende gødning ved plantningstidspunktet kan fremme vækst og blomstring. Overgødning kan føre til mere løv og færre blomster, så hold igen med gødning.

Ved at følge disse simple trin, kan du se frem til en sommer og efterår fyldt med de livlige og farvestrålende blomster af Tagetes patula nana 'Dandy Stripe'. Disse blomster vil ikke blot være en fryd for øjet, men også tiltrække nyttige insekter til din have, og kan bidrage til en sundere, mere biodivers have.

Tilbage til blog