Såvejledning til Verbena - Verbena hybrida nana compacta 'Apricot'

Såvejledning til Verbena - Verbena hybrida nana compacta 'Apricot'

At dyrke Verbena hybrida nana compacta 'Apricot' fra frø kan tilføje en smuk farve og liv til din have eller altan. Her er en trin-for-trin såvejledning:

Valg af tidspunkt:

 • Indendørs forspiring: Start frøene indendørs 8-10 uger før den sidste forventede frost. Dette giver planterne et forspring og sikrer tidlig blomstring.
 • Udendørs såning: Efter risikoen for frost er overstået, kan frøene sås direkte udendørs. I Danmark er det typisk fra midten af maj.

Forspiring indendørs:

 1. Såbakke og jord: Brug en ren såbakke fyldt med en god, veldrænet så- og priklejord. Jorden skal være fugtig, men ikke våd.
 2. Såning: Verbenafrø er meget små, så drys dem forsigtigt over jordoverfladen. Tryk dem let ned, men dæk dem ikke med jord, da de kræver lys for at spire.
 3. Lys og temperatur: Placér såbakken på et lyst sted, men undgå direkte sollys. En jævn temperatur på omkring 18-24°C er ideel.
 4. Vanding: Hold jorden fugtig ved at vande forsigtigt eller bruge en forstøver. Undgå at jorden bliver for våd, da dette kan fremme svampesygdomme.
 5. Udspiring: Frøene bør spire inden for 2-3 uger. Når spirene er store nok til at håndtere, prikles de om i individuelle potter.

Udplantning:

 • Når planterne er stærke nok, og al risiko for frost er overstået, kan de udplantes på deres endelige voksested.
 • Vælg et solrigt sted for bedste resultat. Verbena trives i fuld sol.
 • Planteafstanden bør være ca. 20-30 cm, da planterne vil brede sig.

Pleje:

 • Vand regelmæssigt, især i tørre perioder, men lad jorden tørre let op mellem vandinger.
 • En let gødning kan anvendes en gang om måneden for at fremme vækst og blomstring.
 • Fjern visne blomster for at opmuntre til ny blomstring.

Ved at følge disse trin kan du nyde de smukke, abrikosfarvede blomster af Verbena hybrida nana compacta 'Apricot' i din have eller på din altan. Denne plante er en fremragende tilføjelse til sommerblomsterbede, krukker og altankasser, hvor den kan skabe et levende farvespil.

Tilbage til blog