Såvejledning til kæmpesolsikken 'Titan'

Såvejledning til kæmpesolsikken 'Titan'

At dyrke solsikken 'Titan' fra frø er en spændende og givende proces, som resulterer i nogle af de største og mest imponerende blomster, haven kan byde på. Her er en trin-for-trin guide til at så og pleje 'Titan' solsikker, så du kan nyde deres majestætiske skønhed.

Forberedelse

  • Tidspunkt for såning: Solsikker, inklusive 'Titan', bør sås direkte i haven, når al fare for frost er overstået. I Danmark er dette typisk fra midt i april til starten af maj, afhængigt af det lokale klima.

Såvejledning

  1. Vælg en solrig placering: 'Titan' solsikker kræver fuld sol, mindst 6-8 timer om dagen, for optimal vækst og blomstring.
  2. Forbered jorden: Arbejd jorden godt igennem og sikr dig, at den er veldrænet. Tilføj gerne kompost eller anden organisk materiale for at forbedre jordens næringsindhold.
  3. Så frøene: Så frøene ca. 2,5 cm dybt i jorden. Sørg for at efterlade en afstand på mindst 60 cm mellem hver plante, da 'Titan' solsikker bliver meget store og brede.
  4. Vanding: Vand jorden godt efter såning og hold den fugtig, indtil frøene spirer. Undgå dog at overvande, da dette kan drukne de spirende frø.

Pleje under vækst

  • Vand regelmæssigt: 'Titan' solsikker har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Dyb vanding hjælper med at fremme en stærk rodvækst.
  • Støtte: På grund af deres højde og vægt kan det være nødvendigt at støtte planterne, især når blomsterhovederne begynder at udvikle sig. Brug stokke eller andet støttemateriale for at forhindre, at planten vælter i stærk vind.
  • Næringsstoffer: Selvom 'Titan' solsikker kan trives i næringsfattig jord, vil tilføjelse af en afbalanceret, langsomt frigivende gødning ved plantetidspunktet hjælpe med at fremme sund vækst og store blomster.

Høst

  • Når blomsterhovederne begynder at hænge, og bagsiden af blomsterhovedet bliver brun, er det tid til at høste frøene. Klip blomsterhovedet af, og lad det tørre på et tørt, velventileret sted, før du fjerner frøene.

Ved at følge disse trin kan du nyde de gigantiske og solfyldte blomster af 'Titan' solsikker i din have. Ud over deres skønhed, vil disse solsikker tiltrække bestøvere og tilføje et dramatisk element til dit havearbejde.

Tilbage til blog