Såvejledning til Solhat 'Cherry Brandy' - Rudbeckia hirta

Såvejledning til Solhat 'Cherry Brandy' - Rudbeckia hirta

Solhat 'Cherry Brandy' - Rudbeckia hirta

Solhat 'Cherry Brandy', eller Rudbeckia hirta, er en skøn og farvestrålende blomst, der virkelig kan lyse op i enhver have. Dens dybe, kirsebærrøde blomster med et mørkt center gør den til en favorit blandt mange haveentusiaster. Denne plante trives godt i det danske klima og er elsket for sit lange blomsterflor og sin evne til at tiltrække sommerfugle og bier, hvilket understøtter havenes biodiversitet. 

Såvejledning

  1. Forberedelse: Vælg en solrig placering med veldrænet jord. Solhat trives bedst, når den får masser af sol.

  2. Såning: Så frøene tidligt på foråret indendørs eller direkte udendørs, når risikoen for frost er overstået. Hvis du sår indendørs, brug små potter eller bakker med så- og priklejord.

  3. Plantedybde og afstand: Dæk frøene let med jord, de skal ikke plantes dybt – cirka 0,5 cm under jorden er passende. Hold en afstand på omkring 30-40 cm mellem planterne for at give dem plads til at vokse.

  4. Vanding og pleje: Vær konsekvent med vanding, især i vækstperioden. Jorden bør holdes fugtig, men ikke våd. Når planterne er etableret, er de forholdsvis tørketolerante.

  5. Blomstring: Forvent at se blomster fra midten af sommeren til efteråret. Fjern visne blomster for at fremme yderligere blomstring.

Dens skønhed og evne til at tiltrække pollinerende insekter gør den til et værdifuldt tilskud til enhver have, der støtter biodiversitet.

Nyd synet af dine 'Cherry Brandy' solhatte, som vil tilføre et spektakulært farvetouch til din have og glæde både øjet og havenes små hjælpere.

Tilbage til blog